A Ferencváros a pozsonyi visszavágón 4:1-re győzött a Slovan ellen. Harminc évvel ezelőtt hasonló eredmény volt, de fordítva. A Fradi visszavágott mindenért! Elegánsan, a pályán, ez a meccs a futballról szólt. 

A magyar csapat szurkolói nem csak az eredménynek örülhetnek, hanem annak is, hogy a zöld-fehér csapat szívvel-lélekkel játszott, és lőtte a gólokat. A mált heti 1:2 után a Ferencváros 5:3 arányban diadalmaskodott a szlovák bajnokcsapat ellen.

A Fradi-tábor elejétől-végéig hajtotta a csapatot. A Slovan végül nagy nehezen, sokadszori próbálkozásra, de eladta a jegyeket. Tette ezt úgy, hogy akadályozta a felvidéki szurkolók megjelenését.

Slovan Bratislava – Ferncváros 1-4 (0-2)
játékvezető: Marco Di Bello (Olaszország)
Ferencváros: Dibusz – Botka, S. Mmaee, Knoester, Civic – Laidouni, Esiti, Zachariassen – Tokmac (Thelander 90+2.), Boli (Vécsei B. 63.), A. Traoré
Slovan Bratislava: Chovan – Medvedev (Green 14.), Kasia, Abena, De Marco – Barszegjan, Kucka (Holman 90+2.), Kankava (Agbo 90+2.), Pauschek (Weiss 87.), Csakvetadze – Szaponjics (Csavrics 87.)

Gólok: De Marco 70., ill. Boli 20., Zachariassen 30., Traoré 88., Laidouni 90+4.
Továbbjutott: Ferencváros 5-3-as összesítéssel.

Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán így kommentálta az eredményt:

A sas leszállt Pozsonyban!
Szép volt, fiúk!

Gratulálunk mi is!

Csercseszov, a Ferencváros orosz vezetőedzője természetesen elégedett volt a játékosaival, akik tanultak a budapesti vereségből. Az edző minden játékossal külön beszélt a visszavágó előtt. Együtt örül a szurkolókkal annak is, hogy a Fradi visszavágott a 30 éve történtekért.

A szlovák edző a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón elmondta, hogy számítottak arra, hogy a Ferencváros agresszív játékkal lép fel ellenük. Így is lett, és nagy hatékonysággal használta ki helyzeteit.  A saját cseréit szerencsétlennek tartja, Weiss beismerte, hogy az érzelmek hatása alá került.

Nézzük, milyen címekkel tudósítottak a magyar, illetve szlovák hírportálok.

Magyarország
Nemzeti Sport: Hol van már 1992? Most a Ferencváros nyert 4–1-re Pozsonyban!
Origo:Óriási bosszú a 30 évvel ezelőtti szlovák terrorért: a Fradi fantasztikus játékkal kiütötte a Slovant!
Mandiner: 30 év után sikerült a méltó visszavágás: ezúttal a Fradi nyert Pozsonyban, és jutott tovább!

Szlovákia
Aktuality: Pozsonyi gyász, a Slovan a BL-ben befejezte
Pravda: Szertefoszlottak a Slovan BL-álmai, a Ferencváros bevette a téglamezei stadiont
TA3 hírtelevzió: Csalódás a visszavágón. A Ferencváros lehengerelte a Slovant.

A Ferencváros folytatja, a Bajnokok Ligája harmadik fordulójában a svájci Zürichet kiverő azeri Qarabag lesz az ellenfél. Az már most biztos,hogy a Fradi bejut valamelyik európai liga csoportkörébe.

(ON, Felvidék.ma)

(ON, Felvidék.ma, Folytatjuk!)