(illusztrációs fotó: pixabay)

Szemle: Szabó József közgazdász a orosz-ukrán frontvonalakon tapasztalható eseményeket is figyelemmel követi.

„A nagy ukrajnai ellentámadásról, amely kisöpri majd az oroszokat Herszonból.
Mostanában az angol-amerikai elemzőközpontok értékelési alapján a nemzetközi sajtó tele van azzal a hírrel, vagy inkább fenyegetéssel, hogy iziben jön a nagy ukrán ellentámadás, valószínűsíthetően Herszonban, amely az amerikai csodafegyverekkel megfordítja a háború menetét és végső megadásra kényszeríti Moszkvát. Hát, én nem tudom, hogy mit látnak ezek az elemzők meg a brit titkosszolgálat napi jelzései arról, hogy az orosz erők végzetesen kimerültek és nem tudják folytatni a harcot.” – kezdi tegnapi posztját Szabó József, aki a számítógép elől, több forrást követve nézett utána a dolgoknak.

„Én ugyan nem vagyok a terepen, csak a neten szörfözök sokszor órákon keresztül, sok mindent látok és sok mindent olvasok, Következtetéseket vonok le mindabból, amit látok, meg azokból is, amiket nem.” – fogalmazott Szabó József, aki tegnapi posztjában érinti a szeverodonyeck-liszicsanszki áttörés utáni helyzetet, részletesen kitér a veszteségekre is, elmondja, mit látunk Harkovnál, a Sziverszk-Bahmut védelmi vonalon, Zaporozsje és Herszon megyékben, a Dnyeper nyugati oldalán, stb. de azt is, amit nem látunk a donbaszi frontvonalon. És szól az erők átcsoportosításáról is.

Természetesen – miután az elemző bejegyzéseit nyilvánosan teszi közzé a közösségi oldalán, ezt olvasóink is áttekinthetik: