Bármilyen csoportba is kerülünk, van esélyünk továbbjutni – jelentette ki a kontinenstornáról a sorozatban harmadik Eb-szereplésére készülő magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, aki egyebek mellett arról is beszélt az M4 Sportnak, hogy mi járt a fejében, amikor Bulgária megfordította a meccset, hogy mire gondolt a 97. percben, amikor odaállt az utóbb Európa-bajnoki részvételt érő szabadrúgáshoz, és hogy szereti olvasgatni az őt kritizáló hozzászólásokat, mert csak még több erőt merít belőle.

„Olyan jól kezdődött minden. Jól mentünk bele a meccsbe, az első 15-20 percben semmi esélyük nem volt. Vezettünk 1-0-ra. Piros lapot kaptak. Aztán kaptak egy másik piros lapot, amit vagy meg lehetett adni vagy nem. De minden a saját kezünkben volt. Lehet, ez volt a baj. Hogy megnyugodtunk.”

Szoboszlai Dominik szavait hallva azt gondolhatná az ember, hogy egy elveszített selejtezőről és esélyről, nem pedig az Eb-kvalifikációt meghozó csütörtöki találkozóról nyilatkozik, és az M4 Sportnak adott exkluzív interjújában maga sem tagadta, egy ponton valóban megrengett a hite. Még ha ez nála csak annyit is jelent, hogy 120% helyett 119-ben bízott magában és társaiban.

„Nemcsak a lefújást követően, a második kapott gól után is nagyon sok minden ment át rajtam. Őszinte leszek: soha nem adom fel, és 120%-ig bízom saját magamban és a csapatban, de abban a pillanatban, amikor a középkezdésnél álltam, 119-re leugrott ez a 120. Egy picit elveszítettem a hitem. Viszont tudtam, hogy ennek így nem lehet vége” – fogalmazott a csapatkapitány. Szoboszlai hozzátette, csapategységben nagyot léptek előre a korábbi időszakokhoz képest. Hálával és tisztelettel beszélt Marco Rossiról, „akivel nagyon közel állnak egymáshoz”.

És hogy mit vár a jövő évi Európa-bajnokságtól? „Bármilyen csoportba is kerülünk, van esélyünk továbbjutni – jelentette ki magabiztosan. „Én így állok hozzá. Mindenki így áll hozzá. Teljesen mindegy, ki van a csoportban. Utána meg már az összes egy ki-ki meccs. Egy mérkőzés, és továbbjutsz vagy nem. Szóval szerintem menjünk, ameddig tudunk! Élvezzük! És a végén lehet, hogy mi leszünk a legnagyobb meglepetés.”

A vasárnap 15 órakor kezdődő magyar–montenegrói Eb-selejtezőt az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti, a felvezető műsor 14 órakor látható.

Az interjú teljes terjedelmében elérhető az m4sport.hu oldalon.

Forrás: A Kossuth Rádió, MR4 és vallási műsorokért felelős főszerkesztőségének sajtóanyaga