Születésnapja alkalmából egy csokor virággal lepte meg Kautzky Armand és Novodomszky Éva a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekesnőt. A sportrajongó Kovács Kati, megragadva az alkalmat, egy másik ünnepeltre is felhívta a nézők figyelmét.

Nem törődik az évek múlásával Kovács Kati: remek formában van és a dalai ugyanolyan erővel szólnak a színpadon, mint évtizedekkel ezelőtt. Október 25-én, születésnapján élő adásban egy csokor virággal lepték meg a Duna műsorvezetői az énekesnőt. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas előadóművész a rá jellemző szelídséggel reagált a gesztusra.

„Jólesik, ha gondolnak rám, de valójában sokkal jobban szeretek másokat ünnepelni, mint amikor engem ünnepelnek. Szerény, visszahúzódó ember vagyok, nagyon könnyű engem zavarba hozni. A színpadra is csak azért megyek fel, mert szeretek énekelni, a dalok által adni az embereknek, de gyakran van lámpalázam még most is” – mondta a Duna Almárium című magazinjában az őt felköszöntő műsorvezetőknek a hazai könnyűzene kiválósága.

„Október 25-én egyébként nemcsak nekem van születésnapom, hanem például Szoboszlai Dominiknak is, akit ezúton is köszöntök” – jegyezte meg az énekesnő. Nem véletlenül említette meg a nap a másik születésnaposát: Kovács Kati nagy sportrajongó, ha nem koncertezik, akkor legszívesebben sportmérkőzéseket néz a tévében. A kedvence a futball és a tenisz, utóbbit, ha kondíciója engedi, maga is űzi. A teljes beszélgetés újranézhető a Duna Médiaklikk-oldalán, ahol 60 napig elérhetők a műsor korábbi adásai is.

Almárium – hétköznap 13:40-től és 15:00-tól a Dunán.

Forrás: GY.K.- a DUNA Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. sajtóanyaga