A háborút húsvér emberek vívják, de a liberális progresszív média tartja fenn!
Az ukrajnai háborúnak nincsenek pozitívumai, de teljes meztelenségben leleplezi a progresszív média, a politikusok és ideológiájuk hibáit. A probléma az, hogy mi hétköznapi emberek – mindannyian – megfizetünk hibáikért és a racionális gondolkodás hiányáért.

Arról a háborús propagandáról szeretnék beszélni, amelyet az ún. kollektív nyugat üzemeltet, és ami ellehetetlenítette a vezetők racionális gondolkodását. Ez nem csak a mindennemű oroszgyűlöletben nyilvánult meg (a sportolóktól a művészekig), hanem különösen Oroszország elleni gazdasági szankciókban. Megjegyzem, ezek főleg ideológiai szankciók voltak, mert kevesen tennék tönkre a gazdaságukat önként. Emlékeznek, hogyan győzködött bennünket a Denník N, hogy a szankciók működni fognak? Miután az első évben nem sújtották az ellenséget, drukkoltak, hogy majd a következőben. A háború második éve után az EU gazdasága 0,3%-kal, míg az orosz gazdaság 3,5%-kal nő. Mostanság nem olvashat az isteni orosz ellenes szankciókról.

A nyugati háborús propaganda hasonlóképp működött, amikor 2022. márciusában lehetetlenné tette a béketárgyalásokat. Az az őrült narratíva érvényesült, hogy minél több fegyver, annál több béke. Ha igazak lennének a mainstream médiában megjelent információk, akkor Putyin ma már nem élne, az orosz hadsereg szétesett volna, elavult és harcképtelen lenne a 70 éves harci járműivel. Nehogy elfelejtsem, három hónapon keresztül győzködtek bennünket arról, hogy a nagy tavaszi ellentámadás (ami nyáron kezdődött) óriási siker lesz, és már csak egy kis lépés van hátra. Ugyanakkor hónapokig cikkeztek a Robotyne falu melletti harcokról, ami biztos jele volt annak, hogy a front nem mozdul. A háború folytatódott, a kudarcra ítélt erőjelzésükről már nem lehetett olvasni.
Mindeközben mindannyiunkat, racionálisan gondolkodó embereket megbélyegeztek, szidalmaztak, mediálisan meglincseltek és megcímkéztek. Akkoriban még a vulgáris szidalmakat is megengedték maguknak alkotmányos tisztviselők. Csak egy helyes vélemény és hozzáállás létezik ebben a körben. Minden más Putyin-párti, kollaboratív, oroszbarát.

Nemcsak Ukrajna veszíti el a háborút, hanem Európa is elveszíti saját gazdasági erejét. Sajnos nem látott tovább orra végénél. A háború igazi győztese az USA. Ebben egyetlen jó hír van, hogy a népbutítással a mainstream sajtó is veszített, mivel egyre kevesebben bíznak benne… és ez jó hír!

Forrás: Gyimesi György fb-posztja, 2024.02.25.