bb6Bugár Béla addig marad a politikában, amíg azt az emberek akarják. Ha a párt országos tanácsa úgy dönt, a Most-Híd pártot ő vezeti majd a 2016-os parlamenti választásba is. A TASR hírügynökségnek azt nyilatkozta, keresi az utódját, azt azonban nem árulta el, ki lehetne az.

Azzal kapcsolatban, hogy esetleg Lucia Žitňanská lehetne az utódja, aki a belépése után azonnal alelnöke lett a pártnak, s újabban szinte mindenütt ott látni Bugár oldalán, nem kívánt találgatásokba bocsátkozni. (…)

A beszélgetés során szóba került az oktatási és a kulturális autonómia kérdése is. Az újságíró kérdésére, hogy miért álltak elő ezzel a témával, amikor tudják, hogy a szlovákoknak gondjaik vannak ezzel, Bugár azt felelte, az autonómia szó nem szerepel pártja Vízió 2016 c. programtéziseiben, az anyag oktatási és kulturális önkormányzatiságról beszél. „Ha valakinek ez gondot okoz, akkor az nem való Szlovákiába, nem való egy demokratikus államba” – jelentette ki. Bugár szerint a különbség köztük és az MKP közt az, hogy azok területi autonómiát akarnak. „De azok is kulturális és oktatási önkormányzatiságról beszélnek” –próbált érvelni az újságíró, ám Bugár szerint „nem az a fontos, ki mit mond, hanem hogy mit csinál. „Ha elolvassa a javaslataikat, meglátja, hogy ott területi autonómiáról van szó” – mondta.

A beszélgetés során Bugár újfent megerősítette, hogy 2016-ig nem akar együttműködni az MKP-val. A komáromi önkormányzati választás szerinte bizonyította, hogy nincs értelme erősködni. Ha az MKP együtt kívánt működni, nem kellett volna támadnia őket, mert az emberek szerinte emiatt nem hittek a közös listában, elutasították az együttműködést.

A teljes forráscikk itt: dé, Felvidék.ma (archív felvétel)