iszlam_allam

Egy német újságíró bejutott az Iszlám Állam belsejébe. Az ott tapasztaltak alapján arra figyelmeztet, hogy az Iszlám Államban a történelem legnagyobb, vallási szempontból motivált tisztogatására készülnek, és semmi sem állíthatja meg őket.

Jürgen Todenhöfer újságíró beszélt a szervezet harcosaival és legmagasabb szintű képviselőivel. Meglátogatta Mosult, a második legnagyobb iraki várost és Rakká és Dajr az-Zaur szíriai városokat is. „„Mosulban a szabályszerűség elszomorító érzését éltem meg. A városból kilakoltattak 130.000 keresztényt, a síitáknak is el kellett menekülniük, sok embert megöltek, de a város már újból működik, és a lakosok azt a stabilitást élvezik, amit az Iszlám Állam hozott nekik” – mondta el az újságíró az amerikai CNN televíziónak. Úgy látja, a fő különbség az átlagos hadsereg és az Iszlám Állam harcosai között, hogy a radikálisok nem félnek meghalni, ezért keltenek katonáik hatalmas félelmet.

A német újságírót sokkolta a lelkesedés mértéke, amit az Iszlám Állam fiataljainak esetében  észlelt. „Bizonyos ideig a kiképzőtáborban tartózkodtam, ahová naponta csaknem 50 új harcos érkezett. Hihetetlen volt, mennyire csillogott a szemük! Az volt az érzésük, hogy megérkeztek az Ígéret Földjére, és igaz ügyért harcolnak” – emlékezett vissza a német publicista.

„Ők nem buta emberek. Az egyik fiatalember, akivel beszéltem, éppen megcsinálta a jogi doktorátust, sok-sok ajánlatot kapott, de mindegyiket elutasította. Úgy döntött, harcolni fog. Találkoztunk Európából és az Amerikai Egyesült Államokból származó harcosokkal is. El tudnak képzelni egy illetőt New Yersey-ből, aki azért utazott olyan sokat, hogy csatlakozzon az Iszlám Államhoz?” – tette fel Todenhöfer a szónoki kérdést.

A fegyveresek az újságírót elvitték a foglyokhoz és a gyermek harcosokhoz is. Mindkét helyszín nyugtalanító volt, de a legrosszabb Todenhöfer szerint egy fiatal németországi fanatikussal folytatott beszélgetés volt, aki földijének lefestette Európa és az Amerikai Egyesült Államok sötét jövőjét.

„Egyszer meghódítjuk Európát. Nem az a kérdés, vajon meghódítjuk-e, hanem az, hogy mikor kerül sor erre. Számunkra nem létezik határ. Csak az első vonalat ismerjük. Elmegyünk Európába, az európaiaknak pedig tudatosítaniuk kellene, hogy ez nem lesz kellemes találkozás. Felfegyverkezve fogunk megérkezni, és azokat, akik nem csatlakoznak az iszlámhoz, és nem fizetik meg az iszlám adót, megöljük” – figyelmeztetett a fiatalember.

„Úgy gondolom, a Nyugat vezetői nem tudatosítják, mekkora veszélyt jelent Európára az Iszlám Állam” – mondta végül a német újságíró.

Forrás: hirek.sk (rövidített változat). Az egész cikk itt olvasható.