valogatott

A magyar labdarúgó-válogatott a közelmúltban hatalmas sikert elérve harminc év után ismét kijutott egy rangos világversenyre, ezúttal az Európa-bajnokságra, azonban jelen állás szerint nem lesz lehetősége minden magyarnak arra, hogy a helyszínen szurkolhasson a nemzeti tizenegynek – figyelmeztetett közleményében Szávay István országgyűlési képviselő, a Jobbik alelnöke.

Szávay István feleleveníti, hogy dunaszerdahelyi fogadóóráján a helyi DAC egyik szurkolója hívta fel a figyelmét arra, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapján megjelent tájékoztatás szerint csak azok lesznek jogosultak jegyet vásárolni a magyar válogatott mérkőzéseire, akik magyar állampolgársággal vagy magyarországi állandó lakcímmel rendelkeznek. Ezzel pedig nyilvánvaló, hogy külhoni futballrajongó nemzettestvéreink közül sokakat elzárnak a meccsekre való kijutás lehetőségétől – állapítja meg a nemzeti ellenzék politikusa, aki a közleményében emlékeztet arra is, hogy a magyar állampolgárságot sokan nem tudták, nem merték felvenni, elsősorban Felvidéken, ahol tiltott a kettős állampolgárság.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom szerint meg kell teremteni a lehetőséget arra, hogy bármely magyar a helyszínen követhesse a mérkőzéseket. A nemzeti párt álláspontja szerint megoldás lehetne, ha a Magyar igazolvány vagy valamely magyarországi szurkolói kártya is elegendő lenne a jegyvásárláshoz. Ez utóbbi módszer számos európai országban, mint például Angliában vagy Franciaországban is bevett gyakorlatnak számít.

A Magyar Állandó Értekezlet múlt heti ülésén örömmel hallottuk Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettestől, hogy a magyar nyelvű sportműsorok külhoni közvetítésének ügyében már komoly lépéseket tettek, és van esély a megoldásra – fogalmaz Szávay István, aki szerint ennek oka persze lehet az is, hogy Orbán Viktor idén nyáron egy erdélyi rendezvényen azt mondta:

„Komoly kérdésnek tartom ezt az ügyet, úgyhogy Semjén Zsolt azonnal intézkedjen!”

A jobbikos honatya most ebben a hasonlóan fontos ügyben szeretné kérni a nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettest: azonnal intézkedjen!

Az idő sürget, hiszen a jegyek értékesítése december 14-én megkezdődik – hangsúlyozza Szávay István.

Forrás: alfahir.hu