orban_viktor_n

A Süddeutsche Zeitung című liberális német lap a Felcsút községről közölt riportot csütörtöki számában.

Cathrin Kahlweit Minden az enyém című terjedelmes írásában kiemelte: „az ő faluja, az ő labdarúgása, az ő Magyarországa – ez Orbán Viktor világa”, és ezt a világot a magyar „miniszterelnök szülőföldjén, Felcsúton lehet megtekinteni”.

Egyebek között kifejtette, hogy a falu-labdarúgás-Magyarország „triász (…) valóban többet mond el Orbán Viktorról, mint minden politikai elemzés”. Hozzátette, hogy Felcsút úgy „virágzik és gyarapodik”, mint kevés település az országban, és a kormányfő „nem hagyja veszni az övéit”, „politikai barátait, sportbarátjait és a polgármestert sem”.

A labdarúgó Európa-bajonoksággal kapcsolatban kiemelte, hogy a „szülőföldnek új hősöket, új trófeákat kell kapnia, kiváltképp, hogy olyan miniszterelnöke van, aki nemcsak buzgó futballrajongó, hanem buzgó nacionalista is”.

A szerző a többi között hozzátette, hogy Felcsúton ‘”manifesztálódik” a kormányfő hatalma „kicsiben”, és megjegyezte, hogy az ország gazdaságilag jó helyzetben van, „Orbán szülőfaluja” pedig még jobb helyzetben.

http://www.sueddeutsche.de/politik/ungarns-ministerpraesident-alles-meins-1.2836746?reduced=true

Forrás: mti