drafi_mkp

A Magyar Közösség Pártja által Helytállásért Díjban részesített Dráfi Mátyás Jászai Mari-díjas és Érdemes Művész megerősítette, az MKP-t támogatja, tudta nélkül hozták összefüggésbe a Most-Híddal.

A hirek.sk portál interjút készített a művésszel. „hétfőn délután sokakat meghökkentett a Héger Rudolf menedzser-gasztronómiai szakember oldalán közzétett állítás miszerint: „Dráfi Mátyás a Most-Híd listáján az 50. helyen szereplő Héger Rudolfot támogatja“. Dráfi Mátyás leszögezte: „Sajnálom, hogy félreértést okoztam, de megismétlem: pártoktól független jelöltként támogattam Héger Rudolfot. Mentségemre váljon, nem vagyok tisztában a parlamenti választások szabályaival. A videófelvétel feljátszásakor tényleg nem tudtam, hogy ő függetlenként a Most-Híd listáján szerepel.”

Dráfi díjat sem fogadna el a Most-Hídtól: „Szó sem lehet róla, nem vagyok köpönyegforgató! Nem győzöm ismételni: nem hidaltam le.” – volt az egyértelmű válasz.

Az interjú utolsó kérdése: Ha március 5-én majd elmegy szavazni, melyik pártot választja? Ez publikus?

Természetesen elmegyek szavazni, és az is természetes, hogy az MKP listájára, jelöltjeire fogok szavazni. Biztosan nem a Most-Híd listájára, hiszen megdöbbenéssel és sajnálattal vettem tudomásul, hogy az MKP korábban kettévált. Mindig is az MKP-nak szurkoltam, az MKP-re szavaztam. Azt még hozzáfűzném: annak drukkolok, hogy végre már szülessen meg a felvidéki magyar pártok összefogása. Ha csak egyetlen párt kérné a felvidéki magyar szavazók voksait és nem forgácsolódna szét a magyarság, akkor az ehhez hasonló félreértésekre sem kerülne sor. A francba, öregségemre nekem nem hiányzott ez a kalamajka! Még egyszer elnézést kérek, de én továbbra is az vagyok, aki eddig voltam. – mondta Dráfi

Az egész interjú itt olvasható (hirek.sk)