A magyar futballcsapat bravúros győzelmének (Magyarország – Ausztria 2:0) a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon a magyar politikai vezetői is örülnek. A kivétel erősíti a szabályt.

politikusok_foci2

Megnéztük, hogy a mérkőzéssel kapcsolatban milyen kommentárokat olvashatunk a vezető magyar politikusok közösségi oldalain:

Magyarország:

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke (Fidesz, elnök): „Győzelem!” És egy sokat mondó fénykép is, a magyar kormányfő egy felvidéki drukkerrel, a piros-fehér-zöld lobogón: Felvidék, Dunaszerdahely! (Forrás: www.facebook.com/orbanviktor)

Tóbiás József (MSZP, elnök): „Gratulálok a válogatottnak! Szép volt!” (Forrás: www.facebook.com/TobiasJozsefMSZP)

Vona Gábor (Jobbik, elnök): a meccse előtt egy fotót tett fel, nézi a meccset, Magyarország-sál, labda, a bejegyzés pedig: „Mindent bele!”  (Forrás: www.facebook.com/vonagabor)

Szél Bernadett (LMP, társelnök): „Gratulálok, Gratulálok!!! Büszkék vagyunk”. És illusztrációként az Eiffel-torony piros-fehér-zöldben! (Forrás: www.facebook.com/szelbernadett)

És mi a helyzet a Felvidéken?:

Menyhárt József, az MKP elnöke: „„Én minden meccsben a csodát vártam. És néha meg is kaptam.” Mándy Iván szavait Gazdag Jóska idézte pár napja… …s ma megkaptuk a csodát! Köszönet érte, szép volt, Fiúk!” (Forrás: www.facebook.com/menyhartjozsef.sk)

Őry Péter, az MKP Országos Tanácsának elnöke: Egy fénykép a Csallóközcsütörtöki sportpályáról ezzel a kommentárral „:) Kiszurkoltuk! Ausztria – Magyarország 0-2.” (Forrás: www.facebook.com/orypeter72)

Csáky Pál, az MKP európai parlamenti képviselője: Megosztva a Nemzeti Sport cikke: „Így fogadta a magyar győzelmet az európai sajtó”, bejegyzés: Szép volt, fiúk! (Forrás: www.facebook.com/csakypal)

Bugár Béla, a Most-Híd elnöke: Semmilyen reakció (Forrás: www.facebook.com/bela.bugar.5)

Solymos László, a Most-Híd egyetlen magyar minisztere: Semmilyen reakció (Forrás: www.facebook.com/laci.solymos)

Nagy József, a Mosr-Híd európai parlamenti képviselője: Semmilyen reakció  (Forrás: www.facebook.com/Nagy-József-128401833854581)

Ez volt a helyzet, ma délelőtt 10 órakor. Szubjektív megjegyzés az utolsó háromhoz: talán majd ma délután, az szlovák–orosz meccs után.

Forrás: Oriskó Norbert, Felvidék.ma