Kovács Zoltán kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában arról beszélt: Botka László kerítésbontásról szóló kijelentésével „kibújt a szög a zsákból”.

 Mint mondta, amit az MSZP miniszterelnök-jelöltségére pályázó szegedi polgármester mondott, az „egyértelműen Soros György forgatókönyve”.
Az unióban „a folyamatok nem abba az irányba mutatnak, hogy egyetértés látszana kialakulni, hogy mit kell tenni a határokon”, hiszen az Európai Parlament nemrégiben hozott határozata „annak a magyar határ-, illetve rendvédelmi politikának az elutasítása”, amelynek eredményeként szinte nullára sikerült csökkenteni az illegális migrációt – mondta Kovács Zoltán.
A kormányszóvivő hangsúlyozta: titkosszolgálati jelentések szerint egyre több a „közvetlenül Európa környékén ugrásra készen várakozó” bevándorló, ami azt mutatja, hogy nem egy-két évig, hanem évtizedekig vagy generációkon keresztül fennálló nyomással kell számolni.
A manchesteri támadás kapcsán kijelentette, „szintet lépett a terrorizmus”, hiszen a globálissá vált terrorizmus világában is mindenkit megbotránkoztató új elem, hogy gyermekek és fiatalok váltak célponttá.

mti