Nyitra megyében lekopírozták a mai kormánykoalíciót, azaz újra a Szlovák Nemzeti Párttal és a Smerrel borult össze a Most-Híd! Tavaly, a kormány megalakulása után Bugár Béláék azzal próbáltak magyarázkodni, hogy nem volt más lehetőségük. Most, a megyei választások előtt lett volna, több is.

Most nincs kényszer, hanem „önként és dalolva” indulnak együtt Nyitra megyében (Fotó: Oriskó Norbert/ Felvidék.ma)

Indíthattak volna saját jelöltet is, vagy akár megtámogathatták volna az MKP-s Farkas Ivánt, de nem, ők azt mondták: Milan Belica! A közös elnökjelölt óriásplakátjain már ott díszeleg a Smer – SNS – Most-Híd triumvirátus. Belica 16 éve megyefőnökösködik, tud valaki valamilyen magyarbarát cselekedetéről?  A Most-Híd kerületi elnöke szerint így most legalább esélyük van arra, hogy döntéshozó pozícióba kerüljenek. Íme, egy őszinte, sokatmondó vallomás…

Megverhető Belica? Igen, hiszen legutóbb (2013-ban) 47 127 szavazatot kapott, ami sokkal kevesebb mint az előző években (2001: 76 315, 2005: 64 765, 2009: 74 247 – az első forduló eredményei). Választási aktivitással akár mi, magyarok is leválthatnánk, hiszen Nyitra megyében a legutóbbi népszámlálás szerint 170 ezer magyar él (25%), és ebből több mint 130 ezer a magyar választópolgár.

Ugyancsak Nyitra megyében jelent meg a Most-Híd „Elégedetlen? Az extrémizmus nem megoldás” szlogennel ellátott plakátja is. Bizonyára embere válogatja, hogy mi jelenik meg benne a sokat ragozott extrémizmus hallatán. Bugárék valószínűleg a Kotleba-párti Milan Uhríkkal ijesztgetnek. De sokan vannak olyanok (közöttük én is), akik ugyancsak extrémnek tartják, ha egy magyar szavazatokra számító politikai csoportosulás egy logóval indul bármilyen választásokon a Szlovák Nemzeti Párttal.

Forrás: Felvidék.ma, Oriskó Norbert