A Slovnaft Kupa negyedik fordulóját a Dunaszerdahely csapata a megszokottól eltérő játékoskerettel kezdte meg Nyitrakörtvélyesen, ám az éles szituációban keveset játszó focistáknak, úgy tűnik, még fejlődniük kell.

Fotó: Felvidék.ma, archív

Az első félidő 16. percében a hazaiaktól Soboňa  ívelt lövése talált a Macej helyett védő Száraz kapujába. A meglepetésgólnak nagyon örültek a hazaiak, míg a DAC vezetője, Marco Rossi erőteljesen irányította csapatát. Lehetőséget kapott kezdőként Száraz, Koštrna, Malec, Špiriak, Domonkos, Blackman, Ashiru, valamint Kontár. A kidolgozott helyzeteiket azonban vagy kihagyták, vagy az ellenfél bravúrosan védő kapusa hárította. Az első 45 perc lefújása után izgulhattak a DAC szurkolói.

A jól teljesítő nyitrakörtvélyesi kapus, Kopecký megsérült, de a helyére beállt Holička is remek formában védte a második félidőben csereként beállt Kalmár és Čmelík lövéseit. A Nyitrakörtvélyes egészen a 63. percig tartotta magát, amikor Kalmár megindulását már nem tudták megfékezni és így kiegyenlített a DAC. A dunaszerdahelyiek tovább támadtak és a 70. percben Čmelík sem kímélte a kapujukat, találatával a DAC nemcsak a játék irányítását, hanem a vezetést is átvette. A becsülettel küzdő kis csapat a hajrában nem tudott komoly erőt képviselni, így a 81. percben Divković állította be a végeredményt: Nyitrakörtvélyes-DAC 1:3.

A mérkőzés statisztikája azonban elgondolkodtató, hiszen míg a körtvélyesiek egy kapura lövésből megszerezték egyetlen góljukat, addig a DAC tizenkét lövéséből három talált be, emellett pedig tizenhárom mellé is ment.

A kupában a legjobb tizenhat között van a DAC, s hogy ki lesz a következő ellenfele, azt az október 6-ai sorsoláson tudjuk meg.

Felvidék.ma, Hideghéty Andrea