Mint ismeretes, Nyitra megyében a Most-Híd folytatja a tavalyi országos méretben elkövetett „harakirit”, azaz a Szlovák Nemzeti Párttal és a Smerrel összeborulva  esedezik a választópolgárok kegyeiért. Akiket most az Érsekújvári járásban látványosan ki is oktattak: mindenki lop.

(Fotó: Montázs az érsekújvári Most-Híd közösségi oldaláról)

Nyitra megyében összehoztak egy honlapot az „Egységes koalíció” népszerűsítésére. Azt, hogy ez nem kényszerzubbony a Most-Híd szemében, az is mutatja, hogy érsekújvári szervezetük a közösségi oldalukon megosztotta azt a honlapot, amelyen szlovák anyagot nem találunk, de a Slota-érából oly sok magyar számára gyötrelmes emlékeket idéző sas-embléma mellett ott díszeleg Bugár Béláék hidas logója.

Az első facebook-hozzászóló (N.S.) meg is jegyzi: „Közösen jobban megy nekik a lopás.” És erre mit válaszol az érsekújvári Most-Híd? „A „lopás” szó Szlovákiában mindennapos megjelöléssé vált, tehát mindenki lop és ön nem lesz kivétel.”

Természetesen nem mi vagyunk az egyedüliek, akik ezen fennakadtunk. L.H. erre ezt válaszolta: „Így szereznek választót? Hogy lopással vádolják őt???? Ez gyönyörű!”. Majd az érsekújvári Most-Híd azon bejegyzésére, hogy „mi itt regionális politikusok vagyunk, és kikérjük magunknak, hogy minket csak úgy tolvajnak nevezzenek”, a hozzászóló megjegyezte: „Az autópályák alatti telkekről már bizonyára megfeledkeztek.” (Bugár Béla hatalmas nyereségű földüzletéről itt tájékoztattunk.)

N.S. hozzászólásában a Most-Híd járási elnökét is kilistázta a cégjegyzékből, amely hat találatot mutatott. Nem ebben látja a problémát, hanem abban, hogy ha ennyire elfoglalt, hogyan akarja a választópolgárok érdekeit védeni… Az érsekújvári Most-Híd szerint találnak időt arra.

Ez tegnapelőtt történt. A Most-Híd országos képviselői részéről nem látszik semmi jele annak, hogy elhatárolódnának az érsekújvári szervezetük oldalán látott „világnézettől”. Ez azt jelenti, hogy teljes az egyetértés? Ez nem extrém? Fejétől bűzlik a hal – mondja a népi bölcselet.

Forrás: Oriskó Norbert, Felvidék.ma