Trencsénben a Fortuna liga rájátszásának 4. fordulójában a hazai csapatot legyőzték a sárga-kékek, amivel a szlovák bajnokság második helyére kerültek.

A Slovan tegnap játszott a Nagyszombattal, mely a MOL Arénában a DAC-tól vereséget szenvedett, ám az örök rivális Slovant otthonukban legyűrték. Így a tegnapi játéknapon pont nélkül tértek haza Pozsonyba.

Ma a DAC ellenfele a felsőház ötödik helyén tanyázó Trencsén volt. Várhatóan a három pontért utazott a dunaszerdahelyi gárda Csák Máté vára alá. A hazai csapat jobban kezdett, már a 4. percben megszerezhette volna a vezetést, viszont Mance fejesét Macej hárította. A kipattanó a hálóban kötött ki. Még szerencse, hogy lesből született a gól, így érvénytelen lett. A 8. percben nagy hátrányba kerültek a sárga-kékek. Házi gólkirályuk, Pačinda kapura törés közben megsérült és cserével kiállt a játékból. A pályán Vida váltotta. Az első érvényes gólra a 12. percig kellett csak várni, amikor Davis jobbos lövése remegtette meg a hálót – Trencsén ‒ DAC 0:1. Ezután mindkét csapat próbálkozott, míg a trencséni oldalon Azango és Čatakovič próbálta meg bevenni Macej kapuját, a szerdahelyiekhez büntetése után visszatérő Ljubicic labdája ment el pár centivel a kapu mellett.

A második félidőt a Trencsén aktívan kezdte, próbára téve a sárga-kékek védelmét. Az 52. percben azonban az elefántcsontparti támadó, Bayo a múlt héthez hasonlóan ma is a hálóba talált. Trencsén – DAC 0:2. Az öröm nem volt felhőtlen, mert az első gól szerzője, Davis egy párharc után a földön maradt. Őt is cserélni kellett, helyette Živković állt be. A hazaiak érezve a bajt, a második kapott gól után próbáltak szépíteni, viszont a DAC védelme a helyén volt. A 77. percben Vida is feliratkozott a góllövők listájára, amikor Bayo sarkalt passzát a kapuba vágta. Trencsén- DAC 0:3.

A végeredményt a 85. percben Čatakovič állította be, amikor Macej mellett a hálóba talált. A Trencsén szépített, ám a három pontot elhozták a dunaszerdahelyiek. Trencsén – DAC 1:3.

Győztek a sárga-kékek, és a tabellán 1 ponttal megelőzték a Slovant. Jövő szombaton a negyedik Zsolna csapatát fogadják a MOL Arénában, ahol Marco Rossi edző nagy valószínűséggel nem számíthat Pačinda játékára sem.

Edzői értékelések

Marco Rossi (DAC): „Mint mindig, úgy most is nagyon nehéz meccset játszottunk a Trencsénnel. Ezúttal is egy nagyon szervezett csapattal mérkőztünk, mely az egy az egy elleni játékban kiváló, a széleken gyors, és a labdát is jól tartja. Éppen ezért más taktikát kellett választanunk a mai mérkőzésre. Ilyen szempontból jól játszottunk. Köszönöm a fiúknak is és a szurkolóinknak is ezt az összecsapást. Azt hiszem, Szlovákiában senki sem várta tőlünk, hogy a bajnokságnak ebben a szakaszában így fogunk állni a tabellán.”

Vladimír Cifranič (Trencsén): „Nem sikerült átmentenünk azt a hatékony játékot a mai meccsre, amit legutóbb Zsolnán bemutattunk. A széleken nem tudtunk érvényesülni. Az első és a második félidőt is jól kezdtük. Az ellenfelünk a második gól után tartotta az eredményt, a harmadik találatot követően pedig végleg eldőlt a három pont sorsa. A játékosaimat dicséri, hogy még így is igyekeztek szépíteni, amely a végére sikerült is.”

A csapatok

DAC: Macej – Záhumenský, Huk, Koštrna, Blackman – Ljubičić, Simon (76. Herc), Davis (59. Zsivkovics), Kalmár – Pačinda (10. Vida), Bayo

Trencsén: Šemrinec – Skovajska (75. Arnhem), Lawrence, Kleščík, Čögley – El Mahdioui, Ubbink (69. Sleegers), Paur – Azango, Mance (30. Čataković), Gong

Forrás: Felvidék.ma / Hideghéty Andrea