ban_gorilla

Felemelő megemlékezés a DAC-Nyitra mérkőzésen

Így emlékezett a B-közép

Tíz évvel ezelőtt, 2008. november 1-jén a Slovan elleni mérkőzésen a rendőrség brutálisan támadt a szurkolókra. A karhatalom durva fellépése sok sérülést okozott, és azt a mai napig nem vizsgálták ki! Erre emlékeztek ma felemelően, tisztesen, megható koreográfiával a DAC-szurkolók.

Vida az egész meccsen veszélyes volt a nyitrai kapura

XNem ígérkezett könnyű meccsnek a Nyitra elleni derbi. Nem csak azért, mert már eddig is sok pontot vittek el Dunaszerdahelyről a nyitraiak, hanem sárgalapos eltiltása miatt Kalmár Zsolt sem állhatott a sárga-kék csapatba. Ennek ellenére az elejétől kezdve nyilvánvaló volt a DAC játékán, hogy csak a győzelmet tekinti elfogadhatónak. Az első támadások még elakadtak, Vida Kristopher már az első negyedóra végén veszélyt jelentett a nyitrai kapura, majd Divković „szépségdíjas” helyzete következett, Bayonál sem hiányzott sok. A nyomás végül fél óra után góllá érett, Herctől kapott remek labdát Vida Kristopher, és élt is a helyzettel, bevágta. A második félidőben nem ült rá az eredményre a DAC, támadott folyamatosan, a nyitraiaknak is voltak helyzeteik, gól viszont már nem született, így 1:0-ra győzött a DAC. Az eredménnyel – természetesen – a csapat és a közönség is elégedett volt. 8474 néző váltott jegyet, ami szokás szerint a forduló nézőcsúcsa.

Szép volt, fiúk! 

Fortuna Liga, 14. forduló: DAC – Nyitra 1:0 (1:0), labdatartás: 57% – 43%, kapura tartó lövések: 5:3, szöglet: 9:8.

A DAC összeállítása: Jedlička – Davis, Huk, Šatka, Záhumenský – Vida M., Bednár, Herc, – Divković (83. Šimčák), Vida K., Bayo

A sajtótájékoztatón a nyitrai edző, Ivan Galád gratulált a dunaszerdahelyieknek, a játékhoz is, és a stadionhoz is. Nem rejtette véka alá azon véleményét sem, hogy úgy kellene játszani Szlovákiában a focit, ahogy ez ma a DAC stadionjában tették.

Sajtó

Peter Hyballa, a DAC vezetőedzője elmondta „A meccs előtt még az volt az elképzelésünk, hogy Tretyakov fog játszani a szélen, de ma kisebb sérülést jelentett, ezért változtatnom kellett, és Vida Kristophert tettem ki a baloldalra, Bednárt és Hercet pedig középre. Korábban támadóbb szellemű focit produkáltunk, de most egész héten a védekezés begyakorlására és a rögzített helyzetek kivédekezésére helyeztük a hangsúlyt. Büszke vagyok a csapatra, amelynél 21,7 év volt az átlagéletkor. Ez a DAC-nál a valaha volt legfiatalabb csapat. A Nyitra nagyon jó kollektívát alkot, mindkét részről jó meccset játszottunk. Nálunk nincs vezérjátékosok, ill. csapaton belül mindenki annak számít. Akár Vida Kristopher, akár Davis, akár Huk. Mindenkinek segítenie kell a másikat, a klub ezen az úton halad előre.”

Miután az éllovasok mind győztek, a Fortuna liga tabellájának elején nem történt változás, a DAC továbbra is a második, a Slovan és a Zsolna között. A DAC legközelebb – november 10-én – Rózsahegyen játszik.

Sz.M. / O.N. – Tények.sk