A győztes gól

Dunaszerdahelyen a Fortuna-liga 7. fordulójában az eddig veretlen zsolnaiakat győzte le a DAC!

A Nélküledet ezúttal Kovács Koppány énekelte. Szépen szólt a magyar Himnusz is. És nagy tempóban kezdődött a meccs, látszott a sárga-kékeken, hogy ki szeretnék köszörülni a múltkori hazai fiaskót a Rózsahegy ellen. Kálmár Zsolt kapitányunk még mindig lábadozik, de a helyszínen, a kispadon figyelte társait.

A kezdőcsapat (fotó: Sz.M. / Felvidék.ma)

Peter Hyballa vezetőedző a következő összeállításban küldfte a pályára a csapatot: Jedlička – Koštrna (K), Kružliak, Beskorovainyi, Davis – Vida Máté, Oravec – Fábry, Ronan, Vida Kristopher – Ramirez

Jedlička, a ‘hálónk ura (fotó: Sz.M. / Felvidék.ma

Már az 5. percben felhördült a közönség, a zsolnai kapus Holec alig tudta csak megakadályozni a gyors gólt. Néhány perccel később viszont a zsolnai Boženík borzolta a kedélyeket, óriási ziccert hagyott. És aztán jött  a22. perc, ami meghozta a várva várt gólt. De micsoda gólt. A panamai válogatott játékos DAVIS egy ügyes megmozdulás után hatalmas bombával lőtte ki a zsolnaiak kapuját, Holecnek esélye sem volt. Nem sokkal később Vida Kristopher akár el is dönthette volna a mérkőzést, de a helyzet kimaradt.

A gólszerő DAVIS nem csak nagy kedvvel, hanem eredményese is játszott (fotó: Sz.M. / Felvidék.ma

A második félidőben is maradt a jó iramú mérkőzés. A közönség valódi 12. játékosként hajtotta a csapatot. Ezúttal 8 504-en látogattak a MOL Arénába. Helyzetek voltak, de újabb gól már nem. Azaz, a 85.percben Vida Kristopher ismét a zsolnai hálóba talált, ám a játékvezető les látva nem adott gólt.

Szép volt fiúk! (fotó: Sz.M. / Felvidék.ma

A DAC a Slovan és a Zsolna mögött a harmadik. Érdekes, hogy mindkét előtte álló csapatnak csak 1-1 veresége van, mégpedig a Dunaszerdahelytől. Hajrá DAC!

Sz.M. – O.N. / A Felvidék.ma részére is