Sikeres toborzás után hét közösségben folytatja az edzésmunkát a Felföldi Dalia Iskola. A felvidéki alapítású, tradicionális magyar harcművészeti iskola a tanévkezdéssel párhuzamosan hat szlovákiai és egy magyarországi csoportjának vonzáskörzetében rendezett toborzást.

Kopecsni Gábor, a Felföldi Dalia Szövetség vezetője elmondta, több, mint egy évtizede kutatja a népi harci testkultúrát. Munkája során pásztoroktól gyűjtve új ismeretekkel gyarapította tudásunkat például a botbirkózásról, fokosvívásról, és a karikás ostor gyakorlati és virtusos használatáról. Ezen kívül felvázolta a magyar népi birkózások különböző formáit is. Alapvető forrása a küzdő jelegű népi játékokban és táncokban fennmaradt harckészségeket fejlesztő gyakorlatok voltak. Mindezt a tudást formálta rendszerré az évek során, így alakult ki az iskola tananyagának hét fő tudásterülete, vagyis a rovása, ezek pedig a szablya, az íj, a fokos, a bot, a karikás ostor, a hajítófegyverek és a magyar népi birkózások.

A Felföldi Dalia Iskola célja, hogy a felgyűjtött néprajzi anyag ne csak dokumentáció legyen, hanem az összegezve, kidolgozva és rendszeresítve visszatérjen az életbe mindazok számára, akik a harcművészeten keresztül is megélik a magyarságukat, elmélyítik identitásukat. Egy olyan harcművészeti iskolán keresztül, ahol a nemzettudat és az ősökhöz való kapcsolat ismét erőssé teheti a nemzetet. (dalia)