Fotó: Hideghéthy/Felvidék.ma, archívum

A kerületi rangadón a Nagyszombat csapata otthonában fogadta a csallóközi sárga-kékeket.

Már a mérkőzés előtt megpróbálta provokálni a nagyszombati B-közép a vendég szurkolókat, molinójukra a „Hol a hazám? Se szlovák! Se magyar!” feliratot tették, közben pedig a már megszokott Verd a magyart fejbe! rigmussal „szórakoztatták” önmagukat.

Hyballa védencei nagy lendülettel kezdték a mérkőzést és már az ötödik percben Fábry megszerezte a dunaszerdahelyieknek a vezetést, ezzel kicsit lelohasztva a magyarságot gyalázó hazai drukkerek elszántságát (Nagyszombat – DAC 0:1).

A DAC lendületesen játszotta végig az első félidőt. A Nagyszombat játékosai a legnagyobb helyzeteiket a 25. és a 30. percben dolgozták ki, az elsőt Jedlička magabiztosan hárította, a másodikat Lovat az oldalhálóba bombázta.

Fotó: Hideghéthy/Felvidék.ma, archívum

Az 50. perctől a Nagyszombat aktívan támadott, mindenképpen ki akarták egyenlíteni a mérkőzés állását, de a DAC védősora és Jedlička ezeket hárítani tudta. A lelátóról a 325 DAC drukker hangosan bíztatta a csapatot, időnként még a hazai szurkolótábort is túlharsogták. Érdekes volt megfigyelni, hogy míg 325 DAC-drukker előtt a biztonsági őrök sűrű sorfala állt, addig a kifejezetten ellenséges, legalább 3-4-szer népesebb, néha maszkba öltözött nagyszombati B-közép előtt nem lehetett látni egy biztonsági őrt sem.

A DAC a 68. percig tudta tartani magát, amikor is Lovat kiegyenlített (Nagyszombat – DAC 1:1). A 74. percben azonban fordult a kocka, kijátszva a Spartak védelmét, Ronan – Divkovič – Vida Kristopher gyönyörű összjátékából ismét megszerezte a vezetést a DAC (Nagyszombat – DAC 1:2).

Zsolna után óriási győzelmet aratott a dunaszerdahelyi DAC, mivel otthonában verték meg az ősi riválisát.

FC DAC: Jedlička – Blackman, Kružliak (K), Beskorovainyi, Davis – Vida Máté, Oravec – Fábry, Ronan, Vida Kristopher – Ramirez

FC Spartak Nagyszombat: Rusov – Turňa (K), Menich, Mesík, Lovat – Gamboš – Gomes, Halilović, Tešija, Dos Santos – Sobczyk

Forrás: Hideghéty Andre / Felvidék.ma