Igor Matovič 2018-ban, az MKP ünnepi kongresszusán

A parlamenti választás végeredménye szempontjából kulcsfontosságú lehet az MKP és a Most-Híd együttműködése, de az MKP részéről nem árt az óvatosság, nehogy Bugár Béla elárulja az MKP választóit – jelentette Igor Matovič, az OľaNO elnöke.

„Ha bejutnak a parlamentbe, de Bugár Béla ismét áruló lesz, mint ahogy az elmúlt években többször is, és kiderül, hogy csak kihasználta az MKP választóit, az egész Szlovákia számára katasztrófa lesz” – jelentette ki a Most-Híd elnökéről Matovič. Szerinte az a legfontosabb, hogy ne csapják be az MKP választóit, mert eddig „mindig a jó oldalán álltak”.

Az OĽaNO elnöke úgy vélekedett, az MKP-nak határozott választ kell követelnie Bugártól arra, hogy a jövőben is hajlandó-e együttműködni a Smer-SD-vel, vagy sem.

Matovič rámutatott, a 2020-as februári választáson minden egyes szavazat fontos lesz, ezért ajánlott korábban együttműködést a kisebbségeknek, és ez az ajánlat most is érvényes.

A Most-Híd, az MKDSZ és az MKP pénteken megegyezett, hogy közösen indulnak a választáson, a Régiók Párja Híd MKP választási párt listáján, melyet az MKDSZ alakít meg. Egyik párt elnöke sem fog szerepelni a lista elején. A megegyezést még jóvá kell hagynia a három párt elnökségének.

Forrás: Felvidék.ma / tasr