Az MKP jelöltjei a 22-es számmal induló Magyar Közösségi Összefogás listáján

Közeledik a választás napja, emelkedik az adrenalin szintje. Van ennek jó és van rossz oldala is. A jó az, hogy egyre több ember kezd el komolyan gondolkodni arról, mit kellene tenni, hogyan viszonyulni ehhez a kihíváshoz. A rossz: a fokozódó ideges hangulatban többen dönthetnek átgondolatlanul.

Van, aki azt mondja, nem megy el szavazni, mert nem talál olyan pártot vagy jelöltet, amely-aki őt képviselné. Mondjuk ki nyíltan és egyértelműen: ez egy buta alibi csupán a távolmaradásra. Mert aki nem talál 4 karikázható nevet a Magyar Közösségi Összefogás listáján, az máshol sem fog találni. Az az ember csak önmagát szereti. És távolmaradásával Ficóra, a PS-Spolura és Kiskára szavaz majd. Jobb esetben Matovičra. MERT A LE NEM ADOTT SZAVAZATOK IS SZÁMÍTANAK: A MÁSIK OLDALON!

Az MKP kemény magja a kipróbált MKP-sokra szavazhat. Belőlük van legtöbb a listán, s a rájuk leadott karikák száma mutatja majd, milyen lehet az MKP jövője, van-e az MKP-nak kellő támogatottsága.

Aki a fiatalokkal szimpatizál, őket is megtalálja a listán.

Új arcokból is van rengeteg. Polgármesterek, helyi aktivisták is jelen vannak, szép számban. A „megszokott” arcok pedig megtalálhatók a lista végén, a felsőházban.
Az MKP-s kemény mag mentheti meg a helyzetet. S ha fontos számára az MKP jövője, az MKP jelöltjeit fogja karikázni. Március elején sokan fogják szemlézni, milyen az MKP-ra és a másik két partnerre leadott karikák aránya.

Látom, sokan készülnek a márciusi vitákra is. Az világos, hogy komolyan el kell majd gondolkodnunk azon, merre vezet az út tovább. De már most szólok: az egyéni ambíciók és önző asztalra csapások erejét kicsit vissza kell fogni. A káosz nem megoldás, főleg úgy nem, ha a vitákban nem kristályosodik ki az előre vezető út. Az pedig csak egy erős párt összegrundolása lehet, az MKP által képviselt elvek alapján.

Vagyis: a felvidéki magyar közösség jövője elsősorban az MKP törzsszavazóinak kezében van! Hajrá MKP – a 22-es listán!

Forrás: Csáky Pál fb-jegyzete