Az ŐRZŐK A STRÁZSÁN csoport borítóképe az fb-közösségi oldalon.

Felvidéki civilek a múlt héten közzétették a ŐRZŐK A STRÁZSÁN – KIÁLTVÁNY A MAGYAR NEMZET FELVIDÉKI KÖZÖSSÉGÉÉRT felhívásukat, amelynek teljes szövege itt olvasható:

1. Esterházy Jánosért kiállunk! – Követeljük Esterházy János rehabilitálását. Az Ő kiemelkedő emberi erényei nem csak a magyarság példaképévé emelik Őt. Rehabilitálása nem csak kötelessége Szlovákiának, hanem érdeke is.

2. Töröljék a dekrétumokat! – Igent mondunk Beneš emberiség ellenes dekrétumainak felülvizsgálatára, eltörlésére és a jóvátételre.

3. Autonóm közösség vagyunk! – Kijelentjük, hogy a mai Szlovák Köztársaság területén legalább 1100 éve őshonos magyar nemzeti közösség vagyunk, és jogunk van az önrendelkezésre! Támogatjuk az Európai Unió asztalán levő Közösségvédelmi Keretegyezmény – Magyar Javaslatot, és küzdünk azért, hogy a benne foglalt három autonómiaforma Szlovákiában is megvalósuljon.

4. Megálljt a maffiaállamnak! – Nemet mondunk a maffiaállamra, a korrupcióra és a drogliberalizációra!

5. Környezetünkért, mint Istenünkért…! – Nemet mondunk ivóvízkészletünk, a környezet és a levegő szennyezésére, erdeink kivágására! Valljuk, hogy a magyar nép olyan történelmi gyökerekkel rendelkező közösség, amelynek tagjai azonos módon viszonyulnak teremtő, mindenható Istenükhöz és természeti környezetükhöz.

6. Éljen Falath Zsuzsika! – Üdvözöljük a nők hangsúlyos szerepvállalását a közéletben. Nemet mondunk az államilag vezérelt történelemhamisításra, a szlovák-magyar megbékélés legfőbb akadályára!

7. Himnuszunkért DAC-cal kiállunk! – Igent mondunk nemzeti szimbólumaink szabad használatára (himnusz, zászló, címer) a nyilvános rendezvényeken és a stadionokban is! Kárhoztatjuk azon politikusokat, akik megszavazták a Himnusz éneklésének büntetését!

*

A kiáltvány megfogalmazását Mihályi Molnár László szepsi tanár koordinálta – 49 társával. Ezzel kapcsolatban a Facebook közösségi oldalon ŐRZŐK A STRÁZSÁN  nyilvános csoportot hozott létre. A kiáltványban megfogalmazottakat a Magyar Közösségi Összefogás több (a cikk írásakor 11-en) jelöltje támogatta, felvállalta: Farkas Iván (11-es sorszám), Samu István (133), Iván László (100), Varga Tibor (31), Kiss Beáta (18), Karaffa Attila (109), Dolník Tibor (72), Németh Gabriella (147), Pomichal István (132), Méry János (112), Domin István (7). Az ŐRZŐK A STRÁZSÁN csoport az ő támogatásukra (azaz preferenciaszavazatkénti karikázásukra, a hatályos választási törvény szerint maximum 4 jelöltet van mód így támogatni) biztat a szombaton, azaz február 29-én tartandó parlamenti választáson.

Tények.sk