Az MKÖ jelöltjei (Fotó: Hideghéthy Adrián)

Dunaszerdahelyen február 23-án rendezték meg a Magyar Közösségi Összefogás kampányzáróját a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban.

A művelődési ház megtelt az érdeklődő közönséggel, a rendezvény pedig a hagyományos választási kampány forgatókönyve szerint zajlott, az MKÖ dunaszerdahelyi járási képviselőjelöltjei mutatkoztak be. A rendezvény kulturális részéről Balázs Fecó és zenekara mellett a Fortissimo gondoskodott.

Sorsdöntő év ez a mostani, melynek komoly tétje a magyar közösség visszatérése az országos politikába. A magyar érdekérvényesítés érdekében hozták létre a Magyar Közösségi Összefogást, melynek listája a 150 jelölttel az összefogás kifejezése. A jelöltek politikai tapasztalatai,  szakmai háttere garantálja, hogy a listán a választók közül mindenki megtalálja a számára megfelelő jelölteket.

Menyhárt József (Fotó: Hideghéthy Adrián)

Mózes Szabolcs örömét fejezte ki a szép számban megjelent érdeklődő láttán és kifejezte azon reményét, hogy jövő héten szombaton még többen eljönnek, hogy leadják szavazatukat. Mint mondta, a társadalom kifejezésre juttatta a változás iránti igényét. Mindehhez megfelelő koalíciós partnerséggel számolnak és reményeik szerint február 29-e a pozitív változások kezdete lesz.

Simon Zsolt hangsúlyozta, hogy a közös lista három párt megegyezésének az eredménye. A három párt és a listán szereplők véleménye ugyan nem mindenben azonos, ennek ellenére a választó minden bizonnyal megtalálja azt a jelöltet, aki megfelel az elképzeléseinek, elvárásainak. Nemcsak a listán szereplő három pártnak, hanem a magyar közösségnek is egységbe kell tömörülnie a magyar képviselet biztosításáért és ennek érdekében el kell mennie választani, hogy a magyarságnak erős képviselete legyen Szlovákiában és végre tisztességes politizálást színtere lehessen a parlament.

Megtelt a terem érdeklődőkkel (Fotó: Hideghéthy Adrián)

Menyhárt József kiemelte, hogy szembe kell nézni a helyzettel és nem szabad tovább hátrálni. Meg kell változtatni a megyehatárokat és biztosítani az anyanyelv használatának jogát az élet minden területén. Meg kell állítani a magyarok által lakott régiók gazdasági leépülését. Mindehhez azonban a magyar közösségnek össze kell fognia és el kell mennie szavazni, ki kell állnunk magunkét, hogy szülőföldünkön ne legyünk másodrendű állampolgárok!

Bárdos Gyula (Fotó: Hideghéthy Adrián)

Bárdos Gyula köszönetet mondott mindazoknak, akik jövő szombaton kiállnak az MKÖ mellett, remélve, hogy a felvidéki magyarság olyan sikert tud elérni, mint 1998-ban. Hangsúlyozta, hogy egyetlen magyar lista létezik, s ez az MKÖ listája. Ha a listát alkotó pártokhoz hasonlóan a magyar közösség is összefog, március elsején egy új korszak kezdődhet. Az országnak és benne a magyarságnak kormányváltásra és tisztességes politizálásra van szüksége. A trianoni békediktátum századik évfordulóján a felvidéki magyar közösségnek meg kell mutatnia, hogy képes a saját kezébe venni a sorsát, biztosítva a magyar érdekképviseletet a szlovák parlamentben. Olyan közösségi képviseletre van szükségünk, mely a megmaradásunk záloga és egyben biztosítéka. A kormányváltó erők számítanak a magyar választók szavazataira!

Forrás: HA  Felvidék.ma