Tovább bővíti sorait a Felföldi Dalia Iskola. Kopecsni Gábor, az első felvidéki alapítású, hagyományos magyar harcművészeti rendszer alapítója elmondta, jelenleg Gömörpéterfalán, Almágyon, Füleken, Dunaszerdahelyen, Komáromban, Paláston és Sárospatakon vannak nagyobb létszámú közösségeik. Az iskolaév megkezdésével párhuzamosan ezek gyarapításán munkálkodtak. A csatlakozási lehetőségre a közösségi médiában, és plakátokon egyaránt felhívták a figyelmet, az érdeklődőket ingyenes, nyílt edzési lehetőségekre invitálták.

Kopecsni Gábor több mint egy évtizede kutatja a magyar népi harci testkultúra területét, kutatásaihoz szó szerint az utolsó, gyakran az utolsó utáni pillanatban fogott hozzá, mivel a lehetséges adatközlők már hajlott korúak voltak. Az első adatközlők közül sokan ma már nincsenek közöttünk. Akit nem sikerült elérni, az magával vitte a tudást. A feltárt anyagot Kopecsni Gábor rendszerezte, könyvek formájában feldolgozta, így alkotva meg a rendszert, amely a szablya, az íj, a fokos, a bot, a karikás ostor és a hajítófegyverek használatára, és a magyar népi birkózás fogásainak ismeretére épül.

A harcművészeti iskola felhívja a tradicionális küzdősportok iránt érdeklődők figyelmét, hogy kellő számú érdeklődő esetén új csoportok indítására is van lehetőség, ehhez minden módszertani segítséget megadnak.

Kopecsni Gábor bízik benne, hogy további járványügyi korlátozások nem fogják akadályozni munkájukat. Bár edzeni egyénileg, vagy kisebb csoportokban is lehet a megfelelő útmutatással, a csapattársak alkotta közösség hiánya bizonyosan kedvezőtlenül hatna a tagokra. (dalia)