Nemcsak a felvidéki bajnokságban, hanem az Európa Ligában is menetel a DAC (fotó: fcdac.sk)

Történelmi tettet hajtott végre a DAC. Fennállása óta először jutott át az Európa Ligában két ellenfélen. Dunaszerdahelyen Bern Storck csapata 5:3 arányban fektette vállra a cseh Jablonecet, és továbbjutott.

A MOL Arénában a következő összeállításban kezdett a DAC: Jedlička – Blackman, Müller, Kružliak, Davis – Fábry, Schäfer, Balić – Kalmár (K) – Divković

A Jablonec kezdőcsapata: Hanuš – Holík, Martinec, Kubista, Podaný – Ladra, Hübschman (K), Považanec, Zelený – Schranz – Čvančara

Álomszerűen indult a mérkőzés, hiszen a DAC Divković révén már a 6. percben vezetéshez jutott, ám a csehek Zelený  duplájával megfordították a mérkőzést. De Divković is duplázott és egyenlített a 65. percben. Hamarosan büntetőhöz jutottak a csehek. és a 71. percben már ismét vezettek. A DAC egy emberként küzdött, hatalmas erőfeszítést tett, hogy legalább a hosszabbítást kicsikarja. Storck edző remekül cserélt, a Moldáviából érkezett Nicolaescu a 85. percben egyenlített. És a hosszabbításban már csak egy csapat volt a pályán, mégpedig a hazai. Nicolaescu is duplázott, majd a 114. percben Davis megadta a cseheknek a kegyelemdöfést, és beállította az 5:3-as végeredményt.

A DAC győzelme teljesen megérdemelt, az 5 gólon kívül még három kapufa és egy érvénytelenített gól is belefért a mérkőzésbe, amelynek egy szépséghibája volt, hogy zárt kapuk mögött kellett megtartani. A DAC-szurkolók a stadion mellett biztatták kedvenceiket.

A másik két magyar csapat felemás eredménnyel zárta a második fordulót, a Fehérvár Máltán győzött (Hibernians, 0:1), Honvéd fennakadt svéd ellenfelén (0:2, Malmö). A tavaly bajnokságot nyert Slovan pedig büntetőkkel maradt alul a finn Kuopie ellen.

A 3. fordulóban az osztrák Lask Lintzlesz a DAC ellenfele. (on/tenyek.sk)