A sikerhez Kalmár „duplája” is kellett Fotó: Hideghéty, Felvidék.ma

Bár a járványhelyzet miatt bevezetett intézkedések miatt kis számú szurkoló jelenlétében rendezték meg a Fortuna Liga 6. körében a DAC – Rózsahegy mérkőzést, a hazaiak – sorozatban immáron hatodik – győzelme ezúttal sem maradt el…

A sárga-kékek rendkívül jó teljesítménnyel az őszi forduló eddigi valamennyi mérkőzését megnyerték. Bernd Storck irányításával vezetik a szlovák bajnokságot.

Magabiztosan léptek pályára, hiszen a szurkolók – a stadionban csak az A tribünön helyet foglalva, illetve a többiek az arénán kívül – teljes  támogatásukról biztosították őket. E korlátozott körülmények között is olyan hangulatot teremtettek, ami bizonyítéka csapatuk iránti, minden akadályt legyőző szeretetüknek és szenvedélyüknek.

A rózsahegyiek Jedličkának ugyan az első percektől kezdve adtak feladatot, ám ezeket könnyedén fogta a hazaiak kapusa. A támadások során Kalmárék gyors és kemény passzokkal, pörgősen fociztak. Az erőteljes, test-test elleni harcokban is sikeresen küzdöttek. A szurkolók a 15. percben vezetett támadásukból Ramirez lövését szinte már a kapuban látták. Ám a válasz a vendégek részéről nem maradt el. Jedlička hatalmas védéssel ekkor még mentett, de a 20. percben már ez is kevés volt. A korábban a DAC-ban játszó Almási találatával a Rózsahegy vezetést szerzett Dunaszerdahelyen. (DAC – Rózsahegy 0:1)

Támadásaival ugyan beszorította a DAC a vendégeket, ám az ellentámadásból megiramodva helyzeti előnybe került a kitörő rózsahegyi támadó, akit Müller a játékvezető szerint szabálytalanul állított meg. A sárga-kék védő második sárga lapját kapta, így távozott a pályáról, és a félidő végére emberhátrányba került a hazai csapat.

A hitüket egy pillanatra el nem vesztő szurkolók végre önfeledten örülhettek, amikor a DAC egyenlítő találatát az 53. percben Kalmár Zsolt fejeléssel megszerezte. A következő percben hihetetlen ünneplés tört ki a MOL Arénában, amikor előbb Ramirez, majd Kalmár is egy-egy gólt szereztek. A sárga-kékek a semmiből feltámadva igázták le öt percen belül az addig áttörhetetlennek hitt rózsahegyi védelmet. (DAC – Rózsahegy 3:1)

Két perc után újabb fordulattal, az előnyből egy gólt lefaragott az ellenfél, Kmeť találatával. (DAC – Rózsahegy 3:2)

A vezetőedzők cserékkel igyekeztek frissíteni csapataikat. A vendégek még helyzetbe hozták magukat, de Jedlička őrizte a DAC előnyét.

Fotó: Hideghéthy/Felvidék.ma

Az utolsó percekben állva tapsolt a stadionban lévő mintegy 800 szerdahelyi szurkoló és az ugyanennyi, a mérkőzést a stadionon kívül óriáskivetítőn néző szurkoló. Éltették a nyertes csapatukat, melynek tagjai emberhátrányban fordították és nyerték meg ezt a nehéz mérkőzést.

A következő erőpróbát hazai pályán az UEFA Európa-liga 2. selejtezőkörében zárt kapuk mellett szeptember 17-én játsszák a cseh FK Jablonec ellen.

DAC: Jedlička – Blackman, Müller, Kružliak, Davis – Friede, Schäfer, Balić – Divković, Ramirez, Kalmár (K)

Forrás: Hideghéty Andrea, Felvidék.ma

Bernd Storck (DAC): „Ahogy az várható volt, nehéz meccset játszottunk. Amióta itt vagyok, negyedszer mérkőztünk a Rózsahegy ellen. Jól kezdtük a találkozót, Divkovićnak és Ramireznek köszönhetően két nagy helyzetet is kidolgoztunk, melyeket be kellett volna rúgnunk. Utána leesett a passzjátékunk színvonala, dezorientálttá váltunk, majd jött a gól és a kiállítás. Az öltözőben megváltoztattuk a taktikánkat, és a folytatásban megerősítettük a deffenzívánkat, kihasználva minden lehetőséget a támadásra. Egy szép góllal sikerült kiegyenlítenünk, majd jött Ramirez hihetetlen találata és Kalmár bombája. A játékosaim mindent megtettek a győzelemért, hajtottak a negyedik gólért is. Remek eredmény született, melynek a szurkolóink is örülhetnek, de kár, hogy ma nem lehettek többen a stadionban. A második félidőben nyújtott játékunk nagyon boldoggá tett. Az ilyen előadás önbizalmat ad nekünk a csütörtöki Európa-ligás meccsre, melyre hasonló stratégiával készülünk.” (forrás: fcdac.sk)

További eredmények

Nagymihály – Trencsén 1:1
Nyitra – Garamszentkereszt 3:1
Szered – Zsolna 3:2
Slovan – Nagyszombat 2:0
Aranyosmarót – Szenice

A tabella:

Forrás: Hideghéty Andrea, Felvidék.ma (tabellával és nyilatkozattal bővítve: tények.sk)