3:1-es hazai győzelemmel zárult a DAC-Trencsén mérkőzés

A Fortuna Liga 8. fordulójában a MOL Arénába a Trencsén csapata látogatott. A vendégek az első félidőben kicsit ráijesztett a DAC-ra, de a dunaszerdahelyi csapat magabiztosan, 3:1-re győzött, így 100 százalékos teljesítménnyel állnak továbbra is a tabella élén.

Ramirez az augusztusi hónap legszebb gólját szerezte

A futballt sújtó járványügyi intézkedések miatt csak ezren lehetettek ott a tízezres MOL Arénában, emellett – hagyományosan – sokan buzdították kívülről a csapatot.

A kezdőcsapatok.

A mérkőzés előtt két ünnepélyes ceremónia is lezajlott, előbb a DAC legendás játékosát, Ján Kapkót köszöntötték 60. születésnapja alkalmából, majd Ramirez átvehette a hónap góljáért járó elismerést.

Kapko köszöntése

A mérkőzés kissé nehezen indult a DAC szempontjából, a vendégek gyorsan megszerezték a vezetést (a 15. percben, Roguljić révén). Ezt követően a DAC nagy erőkkel rohamozta a trencséni kaput, majd Kalmár Zsolt csapatkapitány a 6. percben egy olyan szabadrúgásból egyenlített, amely szintén okkal pályázhat a hónap gólja elismerésre. Nem sokáig tartott az öröm, mert a játékvezető Davis tizenhatoson belüli megmozdulását szabálytalannak látta, és büntetőt adott, a trencséni Čatakovič viszont csak a kapufát találta el. Utána megint Kalmár villogott, remek helyzetfelismeréssel hozta helyzetbe Divković, aki nem hibázott. „Ha nem adsz gólt, akkor kapsz” – hangzott a hangszóróból is, így 2:1-es eredménnyel zárult a félidő.

Gólöröm

A második félidőben a trencséni Zubairu megkapta második sárgáját, így emberelőnyybe került a hazai csapat. A DAC pár perc alatt élt is a helyzettel, a Rammireztől kapott labdát ismét Divković juttatta a hálóba, és beállította a 3:1-es végeredményt.

Megvan ez is!

Bernd Storck (a DAC vezetőedzője):„Gratulálok a csapatomnak, de nemcsak a győzelemért, hanem azért is, ahogy az Európa-ligából való kiesés után visszatalált a győztes útra. Ez nem volt egyszerű, de már a tegnapi edzésen is jó érzésem volt, és az is szóba került, mit kell tennünk, hogy a jövőben erősek legyünk a nemzetközi porondon. A Trencsén nagyon jól szervezte meg ellenünk a játékot, a kapustól kezdve a többi alakzaton át szépen felépített stratégiával rukkolt elő. A különbség a részletekben rejlett, néhány esetben pedig mellénk állt a szerencse. A trencsénieknek is megvoltak a helyzetei, tizenegyest is rúghattak, de nem találtak be. Hogy valóban jogos volt-e a büntető, azt most nem firtatom. A második félidőt jól indítottuk, emberelőnybe kerültünk, majd 3:1-re módosítottuk az állást. A kiállítás után már egyszerűbb dolgunk volt, s végül a nyolcadik meccsünket is megnyertük, ami hihetetlen eredmény az erős szlovák bajnokságban. Hétközben néhányan pihenni fognak a kupameccsen, jövő hét végén pedig ismét győzelmi céllal utazunk majd Zsolnára.” (fcdac.sk)

A DAC ebben a felállásban játszott: Jedlička – Blackman, Müller, Kružliak, Davis – Fábry (80. Mendez), Schäfer (66. Friede), Balić – Divković (80. Nicolaescu), Ramirez, Kalmár

Szép volt, fiúk!

A DAC a nyolc mérkőzésen 28:8-as gólarányt ért el, nyolc ponttal vezetnek a pozsonyi Slovan előtt, ők viszont egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak. A következő fordulóban, október 3-án Zsolnára utazik a DAC.

Tények. Sz.M. – O.N.