Akkor is csak DAC! (Hideghéty A. helyszíni felvétele)

Az izlandi és a cseh ellenfeleken túljutott dunaszerdahelyi csapat az Európa Liga selejtezőjének harmadik fordulójában Ausztriában, Linzben lépett pályára, ahol a helyi Lask már túl nagy falatnak bizonyult. Az osztrák csapat 7:0-ra győzött a DAC ellen, és továbbjutott.

A 18 órakor kezdődött „magyar előmérkőzés” jól sikerült, hiszen a Fehérvár tizenegyes párbajban diadalmaskodott a francia Reims ellen. A Vidi kapusa, Kovácsik két tizenegyest is megfogott! Történt ez ugyancsak az Európa Liga selejtezőcsoportjában…

Bár a koronavírus-járvány miatt zártkapusak a meccsek, mégis voltak DAC-szurkolók, akik elkísérték a csapatot Linzbe, és kívülről hallatták a hangjukat. Még a szlovák televízióban is hallani lehetett, hogy „Ria, ria Hungária!”.

A DAC a következő összeállításban kezdte a mérkőzést: Jedlička – Blackman, Müller, Kružliak, Davis – Fábry (36. Beskorovainyi), Schäfer, Balić – Divković, Ramirez, Kalmár, a házigazdák pedig így léptek pályára: Schlager – Wiesinger, Trauner (K), Filipović – Ranftl, Holland, Michorl, Renner – Gruber, Raguž, Balić

Úgy kezdődött a meccs, mint egy rémálom, már bő negyedóra alatt kétgólos hátrányba került a DAC. Mindkét gólnál egy távoli, jobb oldali beívelést követően a 22 éves osztrák Raguz volt eredményes (a 6. és a 16. percben), és már 2:0-ra vezettek a hazaiak. Egy nappal korábban épp a Fradi-meccsen mutatkozott meg, hogy kétgólos hátrányt is gyorsan meg lehet fordítani… Az első félidő derekán magára talált a DAC, az első komoly helyzete a 28. percen Divkovićnak volt helyzete, a félidő hajrájában pedig Balić szöglete után Kružliak fejese veszélyeztette az osztrák kaput! Bernd Storck vezetőedző már az első félidőben cserélt, Fábryt Beskorovainyi váltotta.

Sajnos, a második félidőben sorozatban jöttek az osztrák gólok, és még nagyobb tempóban. A 47. percben Filipović, az 51. percben Michorl, az 53. percben Gruber, az 55. percben pedig Balić volt eredményes, és már 6:0-a volt az állás. A kegyelemdöfést Sabitzer a 72. percben rúgta be. A második félidőben Divković helyett Bednár, illetve Ramirezt váltva Nicolaescu is szóhoz jutott.

Bár az eredmény egyértelmű, a futballvilág nagyágyúival is előfordul, hogy rossz napot fognak ki. Nemrég éppen a Barcelona kapott ki hat góllal a Bayern Münchentől…

A dunaszerdahelyi csapat először jutott át két csapaton az Európa Ligában, Szlovákiából már minden további csapat korábban kiesett. A DAC most már teljes erőbedobással a Fortuna Ligára összpontosíthat, amelyben eddig hét mérkőzésen hét győzelmet aratott. A hétvégén a Trencsén lesz az ellenfél. Hajrá!

ON/Felvidék.ma