(Fotó: a szlovák kormányhivatal élő közvetítéséből)

Igor Matovič miniszterelnök ma tárgyalást folytatott Forró Krisztián MKP-elnökkel és Berényi József általános alelnökkel, majd közös – mintegy 40 perces – sajtótájékoztatót tartottak. Ez utóbbit a TA3 hírtelevízió és a kormányhivatalközösségi oldala is élőben közvetítette.

Berényi József elmondta, hogy a tárgyaláson fontos szerepet kapott a közúthálózat fejlesztésének kérdése, köztük a Szoroskői-alagút ügye, illetve a déli-nyugati és az északi-déli összekötő utak megépítése is.

A miniszterelnök is hangsúlyozta a fejlesztések egyes országrészek közötti arányos megosztásának a fontosságát. Igor Matovič vasárnapi sajtótájékoztatóján egyik elhibázott ragozását azzal kommentálta, „elnézést, ez magyarul volt”, a kormányfő a Magyar Közösség Pártja képviselőivel tartott közös sajtótájékoztatón elnézést kért az elhibázott kijelentéséért.

Forró Krisztián magyarul is szólt a szlovák kormányhivatalban tartott sajtótájékoztatón. Az MKP elnöke a koronavírus-járvány visszaszorításának a jelentőségére is felhívta a figyelmet, a választópolgárokat az érvényes rendelkezések betartására kérte.

A sajtótájékoztató végén a tárgyaló felek az újságírói kérdésekre válaszoltak. (on – forrás: mkp.sk)

A sajtótájékoztató videófelvétele itt tekinthető meg:

Spoločné vyhlásenie predsedu vlády SR Igora Matoviča a predstaviteľov Strany maďarskej komunity

Uverejnil používateľ Úrad vlády Slovenskej republiky Utorok 13. októbra 2020