Budapest, 2020. november 15. Kalmár Zsolt (k) és a szerb Nemanja Maksimovic a labdarúgó Nemzetek Ligája B divíziójában játszott Magyarország – Szerbia mérkőzésen a Puskás Arénában 2020. november 15-én. MTI/Koszticsák Szilárd

A Nemzetek Ligája 5. fordulójában (B-divízió) Magyarország a Puskás Arénában – zárt kapus mérkőzésen – 1:-1-es döntetlen játszott Szerbiával.

Nem vitás, hogy a magyar csapat lélektani előnyben járt, hiszen három nappal korábban az „év meccsén” Izland ellen bebiztosította részvételét az Európa-bajnokságon, míg a szerbek ugyanakkor tizenegyes-párbajban alulmaradtak a skótokkal szemben. A belgrádi „odavágón” Magyarország 1:0-ra győzött.

A mérkőzés kiegyenlített erők küzdelmét hozta, jó iramú mérkőzésen történt a pontosztozkodás. Az első félidő 17. percében Radonjics szép megmozdulása után a szerbek gyorsan megszerezték a vezetést. A 39. percben Kalmár Zsolt Nikolcstól kapott vissza egy remek labdát, amelyet a DAC csapatkapitánya a bal alsó sarokba juttatott. A második félidőben – bár mindkét csapatnak voltak helyzetei – már nem született gól.

Magyarország színeiben a következő játékosok léptek pályára: Dibusz – Botka, Lang, Kecskés – Bese (Gyurcsó, 78.), Nagy Á., Kalmár, Sigér (Nego, 58.), Holender (Hangya, 68.) – Szoboszlai (Schäfer, 78.) – Nikolics (Könyves, 57.). Marco Rossi szövetségi kapitány pozitív koronavírus tesztje miatt most sem lehetett ott a stadionban.

A csoport másik mérkőzésén Törökország 3:2-re győzött Oroszország ellen. A táblázat táblázat élén Oroszország és Magyarország áll egyaránt 8 ponttal, Törökországnak 6, Szerbiának 3 pontja van. Az utolsó forduló dönt, hogy ki esik ki a B-divízióból  (erre a sorsra már csak a szerbek és a törökök juthatnak), illetve, hogy ki jut fel az A-divízióba. Ha szerdán a szerbek otthon nem kapnak ki az oroszoktól, erre még a Budapesten a törökökkel csatázó Magyarországnak is van esélye.

Forrás: Felvidék.ma