Képbe: Fotó: internet

„Az egyik áldozat egy idős nő volt, aki kora reggel imádkozni ment a székesegyházba. A terrorista átvágta a torkát, csaknem lefejezte. Leszúrva találtak rá a támadás férfiáldozatára is, aki a székesegyház sekrestyése volt. A harmadik áldozat egy nő, akinek többszöri késszúrás után még sikerült egy közeli kávézóban menedéket keresnie, ott azonban ő is elhunyt.” Eddig az egyik legolvasottabb magyarországi portál tudósítása. Mellette a 70 éves nő vérbefagyott teste a szinte teljesen levágott fejjel. A merénylő egy 21 éves tunéziai, aki egy hónapja (!!!) jött Európába. Lampedusára érkezett, valamelyik NGO-hajóval. Összeszedték valahol a tunéziai partok közvetlen közelében, és hozták minekünk.

„Valószínűleg érzelmes felvételek is készültek róla, ahogy ül a hajó padlatán, kétségbeesetten, meggyötörten néz, kezébe temeti homlokát, arcán a világ minden fájdalma. Így hozták be nekünk ezt a mocskot, s ha valaki szólni mert, hogy nem akarja, akkor az volt a fasiszta.” Írja Bayer Zsolt a Szerelemből szeretet című cikkében…

A kedves olvasó biztos emlékszik a két héttel ezelőtti írásomra. Kaptam érte hideget-meleget. Hogy képzelem azt, hogy megmondhatom, mi a jó és mi a rossz az egyes nemeket illetően?! Hadd írjak ehhez annyit, hogy nem kell megmondanom sem azt, hogy mi a jó, sem azt, mi a rossz, ugyanis ezt a Jóisten már eldöntötte a teremtéskor. Hogy a nem hívők nyelvén is leírjam: erre az evolúció már választ adott. Utódot csak férfi és nő hozhat létre, és kész. Ez a kiindulópont. Attól, hogy a nyugat a devianciát, a nem normálisat próbálja normálissá tenni, még a normalitásnak kell, hogy iránymutató legyen! S a fenti helyzet ugyanerről szól. Hiába fújt riadót Orbán Viktor 2015-ben, a migránsválság idején, hiába ment szembe mindenkivel, aki azt állította, hogy náci, hogy kirekesztő, hogy nincs benne emberség, és csak a kampányra használja fel a helyzetet. Ő azóta is ugyanazt mondja: egy adott ország és lakosai dönthessék már el, kikkel akarnak együtt élni! S persze elmondta azt is, hogy ő nem akarja megmondani sem a franciáknak, sem Európának – bár javasolná –, hogy maradjanak a keresztény kultúránál. De akkor a franciák és velük együtt a többi „dicsőséges európai állam” se mondja meg, hogy Magyarország milyen úton járjon. Csakhogy 2015 – de már 2010 óta is – az Orbán-kormány tüske a nyugat szemében, mert jobboldali keresztény politikát kíván folytatni a nyugat meghatározatlan, „értéksemleges” politikájával szemben.

A múltkori cikkben már leírtam, de most leírom újra, mert fontos: sokszor halljuk az úgynevezett értéksemlegesség fontosságát, meg hogy minden ember, vallás, kultúra egyenlő. De igaz ez? Mert, hát az „értéksemlegesség” maga már egy értékrend-választás, nem is akármilyené: az értéktelenség rendetlenségének a választása. A kérdés tehát nem az, hogy valaki milyen értékrendet választ, hanem azt, hogy miért. Mert mint már írtam: az ember két helyen kell, hogy egyenlő legyen: az igazságszolgáltatásnál és Isten előtt.

Orbán Viktor mellett a Magyar Kormány több tagját is nagyon tisztelem (Gulyás Gergelyt, Varga Mihályt, Kásler Miklóst, stb.), de a kedvencem egy hölgy, mégpedig Varga Judit, aki sem a vitapartnereinek (lásd a Donáth Annával való vitája), sem az igazságtalanságnak nem kegyelmez (nem hiába ő az igazságügyi miniszter). Az éppen imádkozó, 70 éves néni torka elvágása után ezt írta a facebookra: „Elég volt az álszentségből! Elég volt abból, hogy miközben Nyugat-Európában egymást érik a terrortámadások, az antiszemita atrocitások,  közben a nyugat-európai politikusok a magyar és lengyel jogállamisággal kelnek és fekszenek, ahelyett, hogy megvédenék a saját állampolgáraikat. (…) Az európai politikusoknak végre a valódi kérdésekkel kellene foglalkozniuk, végre az európai emberek és a keresztény Európa védelmében kellene fellépniük. Mindezt addig, amíg még nem késő! Magyarországra számíthatnak.”

Varga Judit, ahogy szokott, most is keményen fogalmaz, de minden szava igaz. Az EU szemforgató módon minket támad, mert nem vagyunk hajlandók meghajolni a gender-lobbi előtt, mert nem úgy táncolunk, ahogy ők fütyülnek. Amikor pedig az évek során befogadott és az ország kormányai keblén melengetett ellenség a nyugati világ fejét készül levágni, akkor hallgatnak, elfordulnak, félrenéznek, hogy kérem szépen, nincs itt semmi látnivaló. Meg, hogy ehhez hozzá kell szoknunk, a terror az élet része. Hát nem!

Közben a Les valeurs actuelles konzervatív hetilap megírta, hogy tíz napja a facebookon egy Franciaországban élő, muszlim egyházi vezető felszólította a muszlimokat, hogy vágják le a fejét azoknak a francia embereknek, akik nem tisztelik Mohamed prófétát. Az egyházi vezető, egy bizonyos Béchir Ben Hassen szélsőséges szalafista tanai miatt Tunéziában nem folytathat vallásvezetői tevékenységet. Franciaországban az interneten keresztül igen…

Egy dologban viszont téved a nyugat. Abban, hogy az erőre kapó iszlám szélsőségesek megállnak majd a keresztényeknél. Nem. Nem állnak meg. Az iszlám radikalizmus lefejezi majd a hitetleneket, a transzvesztitákat és a genderhívőket is. Ha úgy szottyan majd kedvük.

A kérdés csak az, hogy hány fejet kell még levágniuk ahhoz, hogy Európa végre felébredjen?

Mert, ahogy Bayer Zsolt is írja: „Európa most ott fekszik a nizzai Notre Dame padlatán.” Vérbe fagyva. De még lélegzik. Állítsuk talpra együtt, úgy, hogy mi a krisztusi tanítás szerint próbálunk élni, s megerősödni ezáltal. Mert nincs messze az idő, amikor a két világ összecsap majd.

Méry János

Az írás nyomtatásban megjelent a Csallóköz c. hetilapban