VÉLEMÉNY

Fotó: EUROPRESS Valeriy Melnikov – Sputnik

„A fasizmus jóléti államot ígér a háború árán…” – olvasom egy filozófiai elemzésben, és nézem az USA üzemanyagárait (a szuperbenzin 63 cent literenként), ahol ráadásul a minimálbér 1600 dollár, amihez képest Szlovákiában a minimálbér 580 € (Magyarországon 440), de a benzin 1.34 € (amikor a dollár és euró közel azonos árfolyamú 100 € 119 dollárt ér). Vagyis az amerikaihoz képest egyharmadnyi bérből, de az övék mellett dupla áron kapjuk a szállításhoz szükséges üzemanyagot !

Nézzük csak a fegyverkezési listát. A világ összesen 1 900 milliárd dollárt költ fegyverkezésre, hadikiadásra, amiből az USA viszi közel negyven százalékát 731 milliárddal, míg Oroszország csak az ötödik helyen van, ennek a tizedét sem teszi 65 milliárdot költve. Kína (260 mld) és India (71mld) is többet. … (Magyarország 1,6 milliárdot)

Ki is akkor az agresszor, a fegyverkező és a diktátor a világban? !

Mert az USA a nagyon is jóléti államot akarja megtartani a háború árán, és tőlünk várják el, hogy vásároljuk fel régi fegyvereiket, hogy az ő fegyvergyáraik a termelés folyamatos fenntartása mellett a legújabb típusokkal láthassák el saját hadseregüket! És az ő bankjaiban magas kamatra felvett hitelből kell fegyvereket vásárolnunk.

Nem véletlen, hogy összevissza hazugságokat híresztelnek Ukrajnáról, Oroszországról és Kínáról is. Ezért rombolták le Afganisztánt, Irakot, Líbiát és Szíriát is! Ahogyan Vietnam, Laosz, Kambodzsa esetében is eljártak…

Az adatok a világbank által hitelesített számok. Ha máson nem, legalább azokon érdemes elgondolkodni.

Közvetve azt is kimondják tehát, hogy amit az USA terjeszt és védelmez, az nem demokrácia, hanem katonai diktatúra, egy új típusú fasizmus a NATO égisze alatt !
Talán azért mentettek meg Hitlertől, hogy ők vehessék át a helyét?!

Persze előtte egy időre átengedtek Sztálinnak, nehogy megerősödjünk, és így bagóért kivásárolhassanak a kommunizmus összeomlasztásakor az ügynökeik által kitalált privatizáció során….

Mindezek alapján azon sem kell csodálkozni, hogy miért nem lenne jó felülvizsgálni a két világháború indítékait, pénzelőit, haszonlévezőit, hogy kik és miért szervezték meg Magyarország hazugságokkal való befeketítését, és felosztását a bankjaik befektetési területévé a „népek önrendelkezése” ürügyével, holott önrendelkező népszavazást erről nem engedtek meg.

Azon már nem is csodálkozhatunk, hogy az emberiség ellenes Beneš dekrétumok és azok következményeinek parlamenti védelem alá helyezése miért nem zavarja sem az EU sem az USA „demokratáit”, de a felforgató gender és melegpropaganda visszaszorítása miért kelt bennük jogállamisági aggályokat!

Régi bölcsesség, hogy a háborúhoz pénz kell, de újkori tapasztalat, hogy a pézszerzéshez pedig háború kell.

Az elmúlt héten tömegével olvastam olyan cikkeket, bejegyzéseket, hogy a magyar nép a német megszállás idején szótlanul végignézte a zsidók elhurcolását. (arról kevésbé tettek említést, hogy kik, mikor, hogyan szervezték az ellenállást, szabotálták el még akkor is a megszállók óhaját).

És most mi van? Az ország elnöke is csatlakozott a külügyi bohócokkal együtt az ukrajnai háborús propagandához, hogy meghívják a legtöbb háborút folytató, legnagyobb fegyverkiadással és kereskedelemmel bíró ország elnökét….

KELL EZ NEKÜNK ? VAGY HALLGASSUNK MEGINT ?!

Mihályi Molnár László