A bronzérmes Kovács Sarolta a női öttusázók egyéni versenyének eredményhirdetése után (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Kovács Sarolta a női öttusában, Hárspataki Gábor pedig karatéban szerzett bronzérmet. Eu utóbbi sportág először volt jelen az olimpián.

Kovács Sarolta nagy küzdelemben bronzérmet nyert a női öttusázók pénteki versenyében a tokiói olimpián. A harmincéves székesfehérvári öttusázó, aki tavasszal térdműtéten esett át, harmadik olimpiáján szerepelt: Londonban 33., Rio de Janeiróban 16. volt.  Az aranyat a brit Kate French (Nagy-Britannia) szerezte. A másik magyar induló, Gulyás Michelle a 12. helyen végzett.

A karatés Hárspataki Gábor bronzérmet nyert pénteken a 75 kilogrammosok között a tokiói ötkarikás játékokon. Az olimpián most debütáló sportág egyetlen magyar indulója a Nippon Budokan sportcsarnokban két győzelemmel, valamint egy-egy döntetlennel és vereséggel megnyerte a csoportját. Az elődöntőben azzal az azeri Rafael Agajevvel került szembe, akit a sportág egyik legendájának tartanak, és akit még nem sikerült legyőznie.

Hárspataki Gábor bronzérmes (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Magyarország 17 érmet szerzett (5 arany, 7 ezüst, 5 bronz). Lesz még esély éremszerzésre, hiszen női és férfi pólósaink is bronzcsatát játszanak, és holnap még ott vannak az utolsó  kajak-kenu futamok.

Forrás: Az MTI tudósításai