Az ezüstérmes Suba Sára, Senánszky Petra, Károlyi Csilla, Varga Krisztina a dobogón, kis képen a bronzérmes Bukor Ádám (Képek forrása: Suba Sára megosztotta David Kokai bejegyzését, illetve Bukor Ádám fb-oldalai)

Birminghamban  (Egyesült Államok) elkezdődött a nem olimpiai sportágok legnagyobb megmérettetése, a Világjátékok. Az első napon három magyar, két ezüst- és három bronzérmet nyert Magyarország. A bravúros kezdéshez két felvidéki származású sportoló – Bukor Ádám és Suba Sára – is hozzájárultak. Gratulálunk az egész csapatnak!

Senánszky Petra az 50 méteres uszonyos gyors címvédőjeként esélyeshez méltó versenyzéssel megszerezte a magyar küldöttség első aranyérmét – tudatta a Világjátékok magyar sajtócsapata. Mozsár Alex a 400 méteres felszíni úszásban, Holoda Péter pedig 100 méteres uszonyos gyorsúszásban győzött.

A Suba Sára, Senánszky Petra, Károlyi Csilla, Varga Krisztina alkotta női 4×100-as felszíni váltó ezüstérmes lett. Ugyancsak ezüstérmet szerzett a karatés Tadissi Martial. A 67 kilogrammos versenyző a döntőben a brazil Vinicius Figueirától kapott ki.

Az uszonyosúszóknál Varga Krisztina (50 méteres uszonyos gyors), Károlyi Csilla (200 méteres felszíni) és Bukor Ádám (400 méteres felszíni) egyaránt bronzérmes lett.

A latintáncok versenyében a Silvestri Andrea, Váradi Martina páros közel volt az éremszerzéshez, végül – akárcsak a legutóbbi Világjátékokon – a negyedik helyen végzett.

MTI

(kezdő bekezdés: Tények.sk-on)