A DAC kezdőcsapata (fotó: dac1904.sk)

A dunaszerdahelyi MOL Arénában fogadta Liptószetmiklós  csapatát a Fortuna Liga nyitófordulójában a DAC, amely vesztes állásból fordította meg a mérkőzést.

Az első gólra csaknem egy órát kellett várni, az sem hozott örömet a felvidéki szurkolók számára, hiszen a mérkőzés addigi folyamatát tekintve teljesen váratlanul a vendégcsapat jutott vezetéshez. Egy védelmi hibát követően Kačerík vette be a magyarországi Veszelinov Dániel kapus hálóját. 4 630 néző előtt zajlott a meccs, a szurkolók nagyobb hangerőre váltottak, hajtották a csapatot. A 71. percben egy ziccer kihagyása után Krstović élt a lehetőséggel, és kiegyenlített. A montenegrói játékos közismerten  gólveszélyes, emlékezzünk rá, hogy nemrég az Európai Konferencia Kupa mindkét mérkőzésén betalált a belfastiak hálójába. A három pont sorsát hat perccel később egy beívet labdá után a csapatkapitányi karszalagot viselő Kružliak fejesgólja pecsételte meg.

A DAC összeállítása: Veszelinov – Blackman, Kružliak (K), Brunetti, Ciganiks (84. Muhamedbegović) – Káčer, Njie (46. Dimun), Veselovský – Andzouana (57. Moumou), Krstović (94. Rymarenko), Hahn (57. Nicolaescu)

A DAC 57 százalékban birtokolta a labdát, 7-szer lőtt kapura a vendégek két próbálkozásával szemben, a szögletek aránya (8:5) is egyértelmű DAC-fölényről tanúskodnak.

A bajnokság nyitófordulójában a DAC mellett még négy csapat szerzett három pontot, mégpedig a Nagyszombat, Rózsahegy, Nagymihály, a Zólyombézó (ők nagy meglepetésre a bajnok Slovant verték meg)

A dunaszerdahelyi DAC egy hét múlva Zsolnára látogat, addig azonban még egy fontos mérkőzés vár a felvidéki csapatra, hiszen 20-án a Feörer-szigetekre utaznak, ahol a helyi Vikingurral csapnak össze az európai sorozat második fordulójában.

Forrás: O.N. / Felvidék.ma