Az első félidőben is voltak vendéghelyzetek, de Veszelinov kapuja akkor még érintetlen maradt. (Fotó: Sz.M.)

A Fortuna Liga 7. fordulójában a DAC a Trencsént fogadta. A MOL Arénában 4507 néző előtt 1:2 arányban a vendégek győztek.

A dunaszerdahelyi csapat a következő összeállításban játszott:DAC 1904: Veszelinov – Blackman (K), Brunetti, Muhamedbegovic, Ciganiks – Veselovský (78. Hahn), Fazlagić, Káčer (46. Dimun) – Szánthó (56. Kalmár), Krstović (56. Nicolaescu), Ramadan (84. Balogh)

A 27. percben Veselovský hozta helyzetbe Ramadant, aki elegáns csellel vette be az ellenfél hálóját.

A DAC gólszerzője, Ramadan (Fotó: Sz.M./Felvidék.ma)

A második félidőben a dunaszerdahelyi szurkolók örömére sérülése után a csapatkapitány, Kalmár Zsolt is pályára lépett.

Kalmár Zsolt, a csapatkapitány (Fotó: O.N./Felvidék,ma)

Cseréltek a trencséniek is, a pályára lépő Bainović hidegzuhanyt jelentő két gyors góljával, a 68. percben fordítottak is. Ébresztő – hallatszott a lelátóról, azonban a hátralévő időben már nem változott az eredmény.

Gólöröm a másik oldalon (Fotó: O.N./Felvidék.ma)

A DAC így elvesztette otthoni veretlenségét is ebben a bajnoki sorozatban.

Balra Adrian Guľa, a DAC edzője a mérkőzése. (Fotó: Sz.M./Felvidék,ma)

(a DAC vezetőedzője): „Az első félidő jó játékot hozott a részünkről. Jól bejátszottuk a szabad területeket. Krstović került nagy helyzetbe, azon kívül volt még nagy ziccerünk, a másik oldalon viszont Demitra is betalálhatott volna. A szünetben kényszerű cserét kellett végrehajtanunk, Káčer nem tudta folytatni a játékot, és az a második félidőben megmutatkozott a középpályán. Nicolaescunak volt ugyan egy nagy helyzete, de nem vagyok elégedett, azzal ahogy reagáltunk a kedvezőtlen eredményre. A cserék sem tudtak segíteni, görcsösen játszottunk. Mintha elvesztettük volna a fejünket, a csapat nem tartotta be az utasításokat. Ez az, ami nyugtalanít. Azt várom el a csapattól, hogy azzal a lelkesedéssel játsszon, mint a szezon elején. Üzenem a játékosaimnak, hogy ezért a mezért maximális odaadással és lelkesedéssel kell harcolni. Ezt ma hiányoltam. Ki kell értékelnünk, hogy a minőséggel volt-e a gond vagy a motivációval.”(dac1904.sk)

Szerdán lehet javítani, Pozsonyba utaznak a dunaszerdahelyiek, a Slovan otthonában lépnek pályára. Hajrá!

(O.N.-Sz.M.)