A Magyar Koalíció Pártja fontosnak tartja a Gorilla-dosszié napvilágra kerülését, mert ez hozzájárul a szlovák közélet megtisztulásához. A jelentés olyan nagyságú korrupciógyanús megállapításokat tartalmaz, melyekre nem derült fény Vladimir Mečiar kormányzása óta.

Az MKP azonban sajnálatosnak tartja, hogy ismét kiderült: a parlamenti pártok vezető politikusainak többsége feltételezhetően érintett ebben a korrupciós ügyben.

Az MKP megállapítja, hogy a Gorilla-aktákban megnevezett szlovákiai magyar politikusok 2009-ben elhagyták az MKP-t, és új pártot hoztak létre. A megújult MKP megtisztulva, befolyásoktól, anyagi vagy más érdekektől mentesen tudja vállalni a szlovákiai magyarok és Dél-Szlovákia képviseletét, ellentétben azokkal a személyekkel, akiket a Gorilla a markában tart.

Az ügy teljes tisztázása érdekében a Magyar Koalíció Pártja szorgalmazza, hogy a miniszterelnök asszony tegyen meg mindent a titkosszolgálati ügynökök titoktartási kötelezettségének feloldása ügyében, mert csak ez vezethet el a dokumentumban foglaltak teljes kivizsgálásához. Ha a Gorilla-aktákban foglaltak igaznak bizonyulnak, amire jelentős esély van, akkor az érintetteknek távozniuk kell a honi közéletből.

Berényi Józsefnek, az MKP elnökének sajtóközleménye
Pozsony, 2012. január 11.