Tom Nicholson kanadai-szlovákiai oknyomozó újságíró azt reméli, hogy az év végéig újabb vádemelés esik a Gorilla-ügyben. Abban azonban nem hisz, hogy a Gorilla szereplői közül bárki is a rácsok mögött végezné.

„Csak azt várhatjuk, hogy történik egy-két vádemelés, de az ügyészséggel és a bírósággal gond lesz, mert nemcsak hogy nagyon lassan dolgoznak, hanem a másik fél annyi pénz öntött már beléjük, hogy gond lesz olyan bíróra akadni, aki nincs lefizetve” – jelentette ki a SITA hírügynökségnek Nicholson, aki a pozsonyi Panta Rhei könyvesboltban mutatta be az új Gorilla c. könyvét.

A Jaroslav Spišiak vezette rendőrség Nicholson szerint előrelépést ért el az ügyben és az összegyűlt információkat átadta az új rendőrfőnöknek, Tibor Gašparnak. „Ő teljes mértékben nem ignorálhatja azokat, és nem hagyhatja csak úgy az ügyet” – vélekedik az újságíró.

Mint hozzátette, a bizonyítási eljárás azonban nagyon nehézkes, hiányzanak az eredeti audiofelvételek, és a másik oldalnak nagy erő van a kezében. „Vagyis szkeptikus vagyok” – tette hozzá. Örül viszont annak, hogy végre megjelent a könyve. „Azért is, mert valami más is marad ez után az ügy után, mint az üres terek és a „Miről szólt ez az egész?” típusú kérdések” – zárta mondandóját Nicholson.

Az Aktuality.sk, 2012. július 25. byomán