A DAC csak helyzetekig jutott

Dunaszerdahelyen a MOL  Arénában A Fortuna Liga éllovasa az utolsó helyezett Garamszetkeresztet fogadta. Nagy esély volt az elhúzásra, hiszen a Slovan a héten kikapott Nyitrától. Nem sikerült, gól nélküli mérkőzést hozott a meccs.

Ezúttal sem voltak nézők, hiszen a szlovák kormány a koronavírusjárvány okán olyan intézkedéseket hozott, amelyek ezt nem teszik lehetővé. Nem csoda, hogy folyamatosan ott van a stadionban a transzparens, hogy a adjátok vissza a focinkat! A szurkolók szava eddig nem talált meghallgatást.

A labdánál Kalmár Zsolt

A DAC összeálltása: Jedlička – Sommer (84. Andzouana), Müller (46. Malý), Kružliak, Mendez (46. Beskorovainyi) – Fábry, Njie (79. Nebyla), Schäfer – Divković (60. Nicolaescu), Ramirez, Kalmár

A meccsen nem látszott, hogy az első helyezett az utolsóval küzd, ehhez bizonyára hozzájárult az, hogy a vendégek egységes csapat benyomását keltették, a DAC-ból hárman (Davis, Blackman, Balić) hiányoztak. Volt küzdelem, még helyzetekig, bár igazán nagy ziccer nem sok. Az első játékrészben Kalmár veszélyeztette a kaput, a másodikban Divković kapufát találta el, és volt egy ígéretes közeli – kb 20 méterre a kaputól – szabadrúgás is, amit viszont meglepetésre nem a csapatkapitány rúgott, hanem Fábry. A hajrában még Ramirez is megszerezhette volna a gólt, ám el kell mondani, hogy a vendégek is aktívak voltak, 44%-ban birtokolták a labdát, és olykor Jedličkát is próbára tették.

Schäfer András

Bernd Storck (a DAC vezetőedzője): „Mindenki számára nehéz ez az időszak, és ezt a mai meccsről is elmondhatjuk. Hiányzott a ritmus, ami korábban mindig vitt bennünket előre. Legutóbb a Szered ellen készültünk fel, de az a meccs az utolsó pillanatban elmaradt. Tudjuk, hogy koronavírus-járvány van, de nem szeretnénk mindent erre kibeszélni. Néhány játékosunkat a vírus kivett a játékból, ennél viszont lényegesebb, hogy az ellenfél 3-5-2-es felállásán nehezen találtunk fogást. Volt néhány helyzetünk, amiket be kellett volna rúgnunk, máskülönben nem tudunk nyerni. Hétről hétre olyan csapatok ellen játszunk, amelyek nagyon mélyen védekeznek, de ma nem voltunk eredményesek, mint korábban. A válogatott játékosaink most elmennek, majd 8-9 nap múlva visszatérnek a csapathoz, és akkor elkezdjük a felkészülést a következő ellenfelünkre.” (forrás: fcdac.sk)

Bernd Storck

A mérkőzés pozitívuma, hogy nem sérült meg senki, reméljük a két válogatott DAC-játékos, Kalmár Zsolt és Schäfer András,  csütörtökön az Izland ellen – Magyarország válogatottjaként – már győztes meccset ünnepelhet.

DAC – Garamszentkereszt 0:0

A Slovan 2:0-ra győzött Nagymihályban, így pontszámban beérték a DAC-ot a táblázat elején, ám a sárka-kékeknek még van egy elmaradt meccsük a Szered ellen.

O.N. / fotó: Sz.M.