A magyar válogatott játékosai ünneplik győzelmüket a Magyarország – Izland labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzés végén a Puskás Arénában 2020. november 12-én. A csapat 2-1-re győzött, ezzel története során negyedszer kijutott az Európa-bajnokságra. Elöl balról Szalai Ádám, középen a gólszerző Szoboszlai Dominik. MTI/Illyés Tibor

Szenzációs hajrával biztosította Magyarország részvételét az Európa-bajnokságon. Az izlandi csapat ellen vívott zártkapus mérkőzés sokkal több volt, mint egy foci!

Küzdelemből, csapatszellemből jeles! És egyéniségekből is!

A 2:1-es győzelem úgy született, hogy óriási akarattal fordította meg Magyarország a mérkőzést. De hogy? Világklasszis kapusunk egy potyagólt „védett be”, óriási igazságtalanság lett volna, ha azon az emberen – Gulácsin – megy el a továbbjutás, aki bravúros védéseivel rengetegszer mentett pontot-pontokat nekünk! Nem lett így, a négy perccel korábban pályára lépett Nego (új honfitársunk!) egyenlített, majd megmutatkozott, hogy nekünk is van újabb világklasszisunk, Szoboszlai Dominik olyan gólt lőtt, hogy azt valószínűleg a 35. életévét betöltött Ronaldo vagy a 33 éves Messi is büszkén vállalná. És a mi Dominikünk még csak 20 éves!

Köszönjük, Mester!

A küzdés, az akarat és a hit is ott volt a magyar csapat játékában – erre tanította meg csapatunkat Marco Rossi szövetségi kapitány. „Ha Isten velünk, ki ellenünk?” – emlékezhetünk a hit fontosságára Szent Pál kérdésével is. Rossi a pozitív koronavírus-tesztje okán ott sem lehetett a stadionban, de felrázta a csapatot. „MEGCSINÁLTUK! MEGCSINÁLTUK! MEGCSINÁLTUK!!!” – írta a mester, aki  a győzelmet barátja fiának, Lucának ajánlotta! A felvidéki szurkolók bizonyára örömmel nyugtázzák, hogy a Dunaszerdahelyről a magyar válogatotthoz került Rossi kiváló húzásnak bizonyult. További DAC-párhuzam, hogy az előző EB-re kijutó csapat szövetségi kapitánya, Bernd Storck most Dunaszerdahelyen edzősködik, és nem is akármilyen eredménnyel!

Közönség nélkül, egyedüliként győztünk otthon!

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke közösségi oldalán ezekkel a szavakkal summázta az eredményt: „Bravó, Fiúk! Minden mérkőzés addig tart, amíg meg nem nyerjük!”. Minden bizonnyal ő is fellélegezett a győztes találat után. Ha balul sül el a dolog, felvetődhetett volna a kérdés, mi lett volna ha közönség előtt játszunk? Mi lett volna, ha erre a meccsre kivételes rendelkezéseket hoz a kormány? Emlékezhetünk, a Bayern-szurkolók is jöhettek a határzár ellenére negatív tesztekkel Budapestre… Nem kell ezen rágódni, erre a kérdésre nem kapunk választ, de nem is akarunk, a küldetés teljesítve! Egyébként a négy szerdai pótselejtezőn csak mi győztünk házigazdaként (Grúzia – Észak-Macedónia 0:1, Szerbia – Skócia 1:1, itt 11-es rúgásokkal a vendégek nyertek, Észak-Írország – Szlovákia 1:2. Ez utóbbi mérkőzést 1000 néző előtt játszották, és csak a hosszabbításban dőlt el)!

Szenzációs sorsolás!

Magyarország az aktuális Európa-bajnok Portugáliával (Budapest, 2021. június 15., kedd, 18 óra), a világbajnok Franciaországgal (Budapest, 2021. június 19., szombat, 15 óra), valamint az európai rekordbajnok Németországgal (München, 2021. június 23., szerda, 21 óra) mérkőzik meg az Európa-bajnokságon! Nehezebb csoportot nem hozhatott volna Fortuna, de ez az álomszerű. Erre a sorsolásra úgy kell tekinteni, mint a Ferencváros jelenlegi ellenfeleire a Bajnokok Ligájában (Juventus – Ronaldóval, Barcelona – Messivel, illetve Rebrov edző volt csapata, a Dinamo Kijev). „Gyermekkori álmom volt Ronaldo ellen játszani. Jövő nyáron ez valóra válik.” – nyilatkozta a Nemzeti Sport tudósítása szerint Szoboszlai az UEFA hivatalos honlapjának. Ellenük csak nyerhetünk, teher nélkül játszhatunk, bármi is lesz az eredmény!

Szép volt, fiúk! Hajrá Magyarország!

Oriskó Norbert, Tények.sk