(Kép forrása: dac1904.sk)

A dunaszerdahelyi DAC sikeresen vette az első lépést at Európai Konferencia Ligába (EKB) való bejutáshoz, pénteken a sárga-kékek a MOL Arénában feltehet ikaz i-re a pontot.

A Liptószentmiklós ellen 4:2-es győzelmet aratott a DAC a play-off elődöntőben, az ellenfél holnap este (kezdés: 20 óra) a Trencsén lesz.

Joao Janeiro edző(DAC): „Köszönjük a szurkolóink támogatását. A Liptószentmiklós ma futballozni akart, nem állt be védekezni, ennek is köszönhető, hogy hat gólt hozott a találkozó. Erről szól a futball. Nagyon örülök a továbbjutásnak, és annak is, hogy a játékosaim mentálisan rendben voltak a mai fontos play-off meccsen. Pozitívan értékelem a mérkőzést. Az ilyen játék kivonzhat ötezer embert a stadionba. A Trencsén az egyik legnehezebb ellenfél a bajnokságban. Az alsóházban sorra szerezte a győzelmeket, és kijelentették, hogy céljuk a kijutás Európába. Míg mi olyan csapatokkal mérkőztünk meg, mint a Slovan vagy a Rózsahegy, addig ők spórolhattak az erejükkel. Nehéz szezon után pénteken egy erős ellenfél vár ránk, melynek megvan a saját filozófiája. Nekünk azonban magunkra kell koncentrálnunk. Nem lesz könnyű a finálé, de egy fantasztikus szurkolótábor előtt fogunk játszani egy fantasztikus stadionban. Két jó csapat mérkőzik majd meg egymással, de ez egy döntő, melyben bármi megtörténhet.” (forrás: dac1904.sk)